Zvezda u derbiju kola bolja od Mege

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mega Bemaksa u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 90:80 u okviru drugog kola ABA lige.

Najefikasniji u pobedi domaćina bili su Ročesti sa 26 i Feldin sa 21 postignutim poenom. Po deset su dodali Pero Antić i Milko Bjelica.

Najraspoloženiji u redovima gostiju bili su Enis sa 21 i Rebić i Bitadze sa 19 poena. Fundić je imao devet. 

Ove dve ekipe su po tradiciji odigrale meč u veoma brzom ritmu, sa dosta atraktivnih poteza.

Zvezda je do prednosti u prvom poluvremenu došla koševima Feldina, Jovanovića i Ročestija stekla prednost, koja je do poluvremena varirala od pet do devet poena, a koju je odlično održavao povratnik Pero Antić sa tri postignute trojke.

Mega je odličnom odbranom, pre svega Bitadzea, a potom u napadu kroz kreaciju Dilana Enisa koji je postigao 13 poena u prve dve deonice uspela da održi rezulatsku neizvesnost u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 44:36 u korist domaćina.

Drugo poluvreme je počelo nešto slabijim ritmom, koji je potpuno presekao fenomenalnim zakucavanjem Matijas Lesor, nakon kojeg se i publika aktivnije uključila u meč.

Ipak, nakon tih poena kojima je Zvezda stekla dvocifrenu prednost, Mega je uspela smanji, a potom i potpuno sustigne zaostatak i izjednači.

U tim trenucima brzim poenima Ročestija, a potom i trojkom Feldina, Zvezda je na pauzu pred poslednju četvrtinu otišla sa pet poena prednosti.

U poslednjoj deonici se igralo na serije, Zvezda je u dva navrata imala dvocifrenu prednost, potom Mega stizala i na deficit od četiri poena, ali su domaćini poenima Ročestija i Feldina uspeli da zadrže konce igre u svojim rukama i ostvare pobedu.

Zvezda nakon dva kola ima isto toliko pobeda, dok Mega Bemaks ima polovičan učinak.

Naredno kola Crveno-beli gostuju kod Olimpije, dok Mega dočekuje Mornar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво