Adam Silver: Očekujem od igrača da stoje tokom himne

Komesar NBA lige, Adam Silver, izjavio je da očekuje od košarkaša te lige da poštuju dugogodišnje pravilo i stoje tokom intoniranja himne SAD-a.

Silver se nada da "igrači NBA lige neće klečati poput NFL igrača koji tim gestom podižu svest o rasizmu i ophođenju prema osobama afro-američkog porekla".

"Pravilo NBA lige je da se stoji tokom intoniranja himne, to pravilo je u ligi već godinama, gotovo od kad sam ja znam za NBA i zato očekujem od igrača da to pravilo ispoštuju", rekao je Silver na konferenciji za novinare nakon sastanka sportskih organizacija Amerike.

"Prošle godine smo imali slučaj zajedničkog držanja za ruku tokom himne, što je pokazatelj jednog velikog poštovanja prema njoj. Dosta igrača je već govorilo o tome kako će ispoštovati pravilo lige i to mi govori da su svesni situacije u kojoj se i ja i liga nalazimo", rekao je Silver

Gest klečanja započeo je prošle sezone Kolin Kejpernik, kvorterbek San Franciska, koji je privukao pažnju Američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji je rekao da klečanje treba zabraniti, a one koji ne poštuju himnu, otpustiti.

"Veoma je tužno što imamo toliko neslaganja u društvu. Mislim da je sport, a pogotovo NBA liga u svojoj istoriji pokazala kako treba ujediniti kulture, nacije, vere. Sportski stadion, hale i tribine su mesto gde društvo treba da pobegne od problema, a ne da ih i tu stvara", izjavio je Adam Silver.

Silver nije konkretno odgovorio šta će biti sa onima koji budu odbijali da stoje tokom intoniranje himne.

"Sve što mogu da kažem jeste da ćemo se time pozabaviti kada se to desi", rekao je komesar NBA lige. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво