Tramp protiv Voriorsa, Lebron ga nazvao bitangom!

Američki sport, sa svojim anglosaksonskim korenima, mnogo polaže na tradiciju i simboliku koja sa njom ide. Jedna od važnijih, pa i omiljenijih, jesu posete šampiona profesionalnih liga Beloj kući i predsedniku Sjedinjenih Država. Međutim, suprotstavljajući se njegovim stavovima, izjavama i opštoj politici, Stefon Kari, zvezda Golden stejta, izjavio je da ne želi da se "druži" sa Donaldom Trampom. Sa svoje strane, koristeći svoj omiljeni vid javnog govora (Tviter), Tramp je odlučio da povuče poziv Stefonu Kariju. Na istoj društvenoj mreži istim povodom oglasio se najbolji igrač današnjice Lebron Džejms, nazvavši predsednika bitangom.

Predsednik Tramp je tvitovao u subotu da poziv NBA superzvezdi više ne važi.

„Dolazak u Belu kuću se smatra velikom čašću sa šampionski tim. Stefon Kari okleva, stoga poziv za njega više ne važi", napisao je Tramp.

Kari je prethodno izjavio da nema nameru da dolazi u Vašington.

„Ne želim da idem", rekao je on u petak, nadovezujući se na svoju izjavu iz juna da „verovatno" neće ići. Ove sedmice je dodatno istakao da smatra da ni tim ne bi trebalo da ide.

Kako prenosi I-Es-Pi-En, uprava kluba iz Kalifornije će odluku o odlasku doneti zajedno, „na otvorenom forumu i kroz diskusiju".

„Nadam se da će moj neodlazak inspirisati neku vrstu promene onoga što tolerišemo u ovoj zemlji i šta predstavljamo. Možda se promeni ono što smatramo prihvatljivim, a šta ignorišemo", objasnio je Kari.

„Naravno, znam da moj čin neće čudesno učiniti sve boljim, ali svi moramo da koristimo prilike koje imamo, platforme koje nam se pružaju kako bismo izrazili svoj stav".

Lebron Džejms, zvezda Klivlend kavalirsa i veliki suparnik i rival Stefona Karija na parketu, pridružio se posrednom dijalogu Trampa i košarkaša, tako što se i sam oglasio na Tviteru.

"Stefon Kari je već rekao da ne želi da dođe, tako da ne postoji pozivnica (koja se može povući). Dolazak u Belu kuću je bila čast dok se ti nisi pojavio", napisao je Džejms.

Kari se pridružio mnogim profesionalnim sportistima u Americi, među kojima je ponajviše igrača američkog fudbala, koji se na razne načine bore za promenu političkog diskursa i socijalnog položaja grupa koje smatraju potlačenima – afroamerikanaca, hispanoamerikanaca, pripadnika LGBTQ zajednice...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво