Ljubljana pozdravila svoje heroje

Niko ih nije očekivao na pobedničkom postolju – niko ne može da im ospori da su oni apsolutno zaslužili da se tu nađu. Košarkaška selekcija Slovenije šampion je Evrope, a do najvećeg uspeha kolektivnog sporta u ovoj zemlji došla je bez poraza. Shodno tome, doček sportskim herojima u domovini bio je veličanstven...

Na centralnom trgu u Ljubljani, uprkos lošem vremenu, okupilo se 20.000 ljudi i napravilo pravu žurku sa Dragićem i drugovima. Dočekani su uz skandiranje „Ale, Ale, Slovenija prvak Evrope je!". Na hiljade zastavice se vijorilo, a zapaljeno je i više desetina baklji. Ljubljanske vlasti obezbedile su 3.000 litara besplatnog piva za okupljene.

Upravo je MVP šampionata bio taj koji je zahvalio navijačima na sjajnoj podršci tokom završnice turnira u Istanbulu (gde je bilo oko 5.000 navijača iz bivše jugoslovenske republike).

Okupljena publika skandirala je Dragiću, ali i mladom Luki Dončiću, koga više niko ne može da naziva budućnošću evropske košarke, već i njenom sadašnjošću.

„Nažalost, nismo pronašli ključ broj 24, pa nismo sa sobom poneli tablu koša", rekao je Dragić, aludirajući na obećanje da će sa sobom u domovinu poneti deo konstrukcije koša koji je toliko dobro služio Slvence tokom čitavog turnira.

Igor Kokoškov je bio odmeren u svojim rečima, što je i u skladu sa njegovim manirom.
„Nisam obećavao zlato, samo naporan rad. Budite ponosni na ove momke. Od prvog treninga sam uživao radeći sa njima. Ovo je velika pobeda slovenske košarke. Hvala vam", rekao je on.

Na vrhuncu proslave reprezentativci su zajedno sa okupljenima zapevali slovensku himnu, a na kraju i „Tko ne skače, ni Sloven‘c".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи