Đorđević za RTS: Igrali smo hrabro i uzdignuta čela

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zahvalio je igračima na uloženom radu i trudu, koji su Srbiji doneli srebro na Evrobasketu.

"Moram da zahvalim pre svega igračima, koji su bili fantastični. Od prvog dana su uložili mnogo srca, truda, želje i rada... Uopšte nije bilo lako... Mnogo stvari nije išlo na našu ruku, izabrali smo put da se ne skrivamo, da idemo hrabro, uzdignuta čela i došli smo do srebra", rekao je selektor Đorđević za RTS nakon meča. 

Na poluvremenu, Slovenija je vodila sa 56:47, a Đorđević kaže da njegov tim nije smeo da dopusti protivniku toliko poena. Ali, bez obzira na to, Đorđević je zadovoljan igrom svog tima.

"Mislim da smo odigrali finale na zavidnom nivou, bez obzira na to što smo Sloveniji u prvom poluvremenu dozvolili više ključnih poena u tranziciji i što smo pravili neke glupe faulove", objasnio je Đorđević.

Reprezentaciju Srbije od početka priprema prate problemi, povrede igrača. Đorđević nikada nije govorio o tome, jer nije tražio alibi.

"Svima sam rekao da nismo došli bez osam, nego sa 12 igrača... Ali na kraju mi je najviše krivo što ni od tih 12 u finalu nismo bili kompletni. Jović je hteo, a dok je držala blokada, mogao je... Čim je počeo da hramlje, videlo se da ne može da igra. Pre nekoliko dana ostali smo bez Lazića, a on je bio idealan za ovu utakmicu", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije nije mnogo želeo da govori o sudijama i njihovim greškama, a za protivnika i novog šampiona Evrope je imao samo reči hvale.

"Pokazali su sjajnu igru, nisu izgubili niti jedan meč, imaju sjajnog lidera Gorana Dragića, koji je obeležio ovo prvenstvo, Dončića, koji ide njegovim stopama, i Prepeliča, koji je odigrao ovu utakmicu fenomenalno", rekao je Đorđević i zahvalio navijačima na podršci u Istanbulu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво