Lučić: Na pobedu smo od medalje

Vladimir Lučić izjavio je za RTS, posle pobede nad Italijom, da je ekipa u meč ušla na pravi način i da se nalazi gde je želela – na pobedu od medalje. Kapiten Milan Mačvan kaže da je ponosan na ekipu.

Košarkaši Srbije savladali su Italiju i plasirali se u polufinale Evrobasketa.

"Tu smo gde smo hteli da budemo, na pobedu do medalje. Dobra utakmica. Mislim da smo ušli na pravi način, onako kako smo se dogovorili i nametnuli našu agresivnost od prvog trenutka. Zasluženo smo slavili", rekao je Lučić posle pobede nad Italijom.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Rusije, koja je savladala "orlove" u duelu u grupi. 

"Rusija je ekipa koja nas je jedina pobedila na prvenstvu. Stvarno igraju izvanredno. Imaju Šveda kao nosioca te ekipe, koji igra sjajno celo Evropsko prvenstvo. Ali, mi ćemo taj poraz iskoristiti kao jedan dodatni motiv za što bolju utakmicu", kaže Lučić.

Kapiten košarkaške reprezentacije Milan Mačvan rekao je da je njegova ekipa zaslužila ulazak u polufinale Evropskog prvenstva i naveo da će dati sve od sebe u predstojećoj utakmici protiv Rusije.

"Sad vidite da je bila opravdana nervoza posle Mađara... Mislim da smo dominirali, izuzev tri-četiri uvodna minuta, mislim da smo 35-36 minuta odigrali jako kvalitetno, pogotovo u odbrani. Apsolutno smo zaslužili ulazak u polufinale", rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Kapiten Srbije je naveo da je ponosan na svoju ekipu.

"Od polaska na prvenstvo niko od nas nije tražio izgovor, verovali smo da možemo da dođemo prvo četvrfinala, pa onda i polufinala. Jako sam ponosan na igrače i na stručni štab. Odradili smo ovaj deo posla lavovski. Idemo protiv Rusije da se pobijemo za finale", rekao je Mačvan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара