Rusija posle preokreta u polufinalu

Grčka – Rusija 69:74. Košarkaši Rusije savladali su Grčku i plasirali se u polufinale Evrobasketa. Grcima pripao prvi deo utakmice, dok se nije probudio Aleksej Šved. Rusija će za plasman u finale igrati protiv Srbije koja je savladala Italiju.

Rusija je ponovo među četiri najbolje košarkaške selekcije u Evropi. Predvođeni Aleksejem Švedom, "baćuške" su u četvrtfinalu savladale ekipu Grčke sa 74:69 i boriće se za medalju u Istanbulu.

Grčka je dobro ušla u meč, u prvoj četvrtini postigla čak 24 poena i delovalo je kao da može da ponovi partiju iz osmine finala, gde je pomalo iznenađujuće eliminisala Litvaniju.

Printezis je bio odličan, Kalates hladnokrvan, dok je grčka odbrana u potpunosti zaustavila Šveda, koji je u prvih 20 minuta igre postigao samo četiri poena.

U nastavku se izmenila slika na terenu. Šved je počeo da pogađa, "povukao" je celu ekipu da zaigra mnogo bolje u napadu, pa se to odrazilo i na rezultat. Rusija je do kraja treće četvrtine došla do egala, a u poslednjoj deonici i do prednosti.

Burusis je završnicu odigrao loše, Printezisa nije bilo nigde u napadu Grčke, dok je sve palo na Kalatesa. Grci su katastrofalno izvodili slobodna bacanja (10/20), što je možda i glavni uzrok poraza u četvrtfinalu turnira.

Šved je na kraju utakmicu završio sa 23 poena, Mozgov je dodao 15, Fridzon 11. Na drugoj strani nije pomoglo ni 25 poena Kalatesa, Printezis je postigao 19, Burusis 10.  

Rusija će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Srbije i Italije (20.30, RTS 1), a taj meč je na programu u petak od 20.30.

U prvom polufinalu sastaju se Španija i Slovenija (četvrtak, 20.30).

Ovako je protekao meč u Istanbulu: 

19.35 – Kraj meča, Rusija je savladala Grčku sa 74:69 i plasirala se u polufinale Evrobasketa.

Šved je još jednom predvodio Rusiju do pobede, ovoga puta sa 26 poena, Mozgov je dodao 15, Fridzon 11. Na drugoj strani nije pomoglo ni 25 poena Kalatesa, Printezis je postigao 19, Burusis 10. 

19.32 – Kalates pogađa trojku 12 sekundi do kraja, Rusija vodi 72:69 i ima napad. Očekuje se brz faul grčkih košarkaša. 

19.28 – Ušli smo u poslednji minut meča, Rusija vodi sa 70:66.

Do kraja utakmice ostale su 44 sekunde, a Hvostov je pogodio za prednost Rusije od četiri poena. Posle tajm-auta, napad će imati Grčka. 

19.17 – Nešto više od pet minuta ostalo je do kraja meča, a Rusija vodi sa 67:60.

Šved je stigao do 25 poena, Printezis ima 19, Kalates 18. Rusija iz minuta u minut povećava svoju prednost, Grčka nema rešenja za odbranu "baćuški". Ipak, oba tima su u bonusu, pa ćemo verovatno do kraja meča gledati veliki broj slobodnih bacanja. 

19.03 – "Probudio" se Šved, samim tim i Rusija smanjuje prednost Grčke pred poslednju četvrtinu – 53:51.

Šved je stigao do 17 poena, Mozgov je na 13. Printezis odličan sa 18 poena, Kalates je postigao 12, dok iz drugog plana stižu Slukas i Burusis.

Očekuje nas uzbudljiva završnica. 

18.51 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Grčka održava prednost – 47:39. 

18.41 – Nastavljen je meč. 

18.26 – Poluvreme u Istanbulu, Grčka vodi protiv Rusije sa 37:31.

Rusi su dobili drugu četvrtinu sa 14:13, ali i dalje su u zaostatku. I dalje nema poena Šveda (samo četiri), Mozgov najefikasniji sa 11. Printezis je postigao 12, Kalates deset (šest asistencija).

Grci nisu postigli koš iz igre više od pet minuta, ali zahvaljujući odbrani nisu izgubuli prednost. 

Obe ekipe loše šutiraju za tri poena, može se reći Rusi katastrofalno. Grci bolji u šutu za dva poena i tu leži uzrok njihovog vođstva. 

18.12 – Sjajna igra Grčke, koja serijom stiže do prednosti od 35:22.

Printezis i Kalates postigli su po deset poena. Grčka šutira trojke 2/4, Rusi 2/9. 

18.03 – Grci preokreću, pa posle prvih deset minuta vode sa 24:17.

Mali broj faulova u prvoj četvrtini. Rusija ne može da pronađe ritam, naročito u putu za tri poena, dok su Grci rasporedili poene na veći broj igrača.

Mozgov je postigao osam poena, koliko ima i Printezis, Šved je zaustavljen na dva. 

17.52 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Rusija ima početnu prednost – 13:9. 

17.45 – Počeo je meč u "Sinan Erdem domu". 

17.42 – Intonirane su himne dve države, utakmica između Rusije i Grčke počinje za koji minut.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво