Bogdanović: Sledi najteža utakmica; Mačvan: Poštujemo ih, ali se ne plašimo

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Milan Mačvan izjavili su da reprezentacija sa puno snage i energije ide na utakmicu sa Italijom, kao i da poštuju protivnike, ali da ih se ne plaše.

Srbija će u sredu od 20.30 igrati protiv Italije četvrtfinale Evropskog prvenstva. 

"Volim da se takmičim. Ne biram utakmice, ali ova ima poseban značaj. Ova utakmica je možda i najteža na turniru jer posle nje može da se dođe u šansu da se borimo za medalju", rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Bogdanović je naveo da su se srpski košarkaši dobro odmorili i osvežili.

"Sa puno snage i energije ulazimo u utakmicu protiv Italije", istakao je najbolji strelac srpskog tima.

Bogdanović je rekao da obožava utakmice pod "visokim naponom".

"Mislim da svi u timu to vole, čak i gledaoci, košarkaški fanovi. To je najzanimljivije. Borba je za polufinale", rekao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, Italija je nezgodan protivnik.

"Nezgodna su ekipa, koja igra mnogo bez lopte, atipično sa petoricom niskih košarkaša i mnogo preuzimanja. Moramo da se adaptiramo", rekao je Bogdanović.

Kapiten Mačvan je rekao da Srbija mora da igra timski i svih 40 minuta.

"Ako ih pustimo da igraju kako znaju, nećemo imati šanse. Moramo da budemo čvrsti. Timski jako i borba svih 40 minuta, to je putokaz. Poštujemo Italiju, ali ne pokazujemo strah", rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Reprezentativci Srbije su u ponedeljak imali dan odmora, koji im je mnogo značio.

"Mnogo nam je to značilo, četiri dana nismo izašli iz hotela. Možda smo bili i previše fokusirani na Mađarsku", kazao je Mačvan.

On je istakao da je atmosfera u ekipi "kao i uvek na zavidnom nivou" i rekao da se Srbija dobro spremila.

"Ostaje nam da se odmorimo i pokažemo koliko možemo. Pričali smo mnogo, videli smo gde smo grešili protiv Mađarske i složili se oko istih stvari u suštini. Nadam se da se to neće ponoviti protiv Italije", naveo je on.

Kako je rekao, u nokaut fazi svi imaju šanse i zato njegov tim mora da bude posebno obazriv.

"Mnogo su bitne utakmice, nokaut faza je i svi imaju šanse, 40 minuta je u igri. Nadamo se da ćemo odigrati najbolje što možemo i zato moramo da ispravimo greške", rekao je Mačvan. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво