Đorđević: Teška i važna utakmica, ništa više od toga

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da će utakmica protiv Italije na Evropskom prvenstvu biti izuzetno teška i značajna i da su njegovi košarkaši spremni.

"Svi znamo šta znači četvrtfinale. Izuzetno teška i značajna utakmica, ali ništa osim toga. Spremni smo i znamo način na koji treba da igramo sa Italijanima, mora da bude dobra fizička borba, uz izuzetnu koncentraciju", rekao je Đorđević novinarima.

Srbija će u sredu od 20.30 u Istanbulu igrati protiv Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Ne smemo da im damo šuteve iz nekih njihovih, što ja volim da kažem, noge na zemlji pa trojka. Oni su izuzetno raspoložena šuterska ekipa", kazao je Đorđević.

Selektor Srbije je istakao da poštuje selektora Italije Etorea Mesinu, za koga je rekao da je "jedan od najboljih evropskih trenera".

On je ocenio da Srbiji najveća opasnost preti od Marka Belinelija i Luiđija Datomea, a pomenuo je i Nikolu Melija, "preko koga se rešavaju mnoge stvari".

"Ako krenemo da vodimo računa o svakom detalju protivnika, onda zaboravimo na one naše stvari. Moramo da budemo sigurni u sebe, hrabri, jedinstveni i izađemo na teren kao ekipa i damo sve od sebe", naveo je selektor.

Italija je posle Španije ekipa sa najmanje primljenih poena po utakmici u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, dok je Srbija na četvrtom mestu.

On je naveo da iznenađenja može da bude samo na početku utakmice.

"Veliki igrači prave velike poteze na velikim utakmicama, ovo je šansa da se pokažu", rekao je Aleksandar Đorđević.

Kada je reč o prethodnoj utakmici sa Mađarskom, Đorđević je rekao da su njegovi košarkaši bili koncentrisani uprkos teškoj borbi.

"Protivnik igra košarku, ima svoju igru i traži pobedu protiv dobre ekipe, ekipe koja ima određenu težinu i ime. Takve utakmice su mnogo lakše za te ekipe koje nisu favoriti. Mi moramo da budemo sigurni u sebe i da znamo šta hoćemo", rekao je Đorđević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво