Pero Antić ponovo u Zvezdi!

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Pero Antić vraća se u crveno-beli dres, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige.

Makedonski reprezentativac i trostruki osvajač Evrolige sa ekipama Olimpijakosa i Fenerbahčea, rođen je 29. jula 1982. godine u Skoplju. Veliku karijeru koju je gradio u evropskim okvirima osvajajući trofeje Evrolige i nastupajući za izuzetno kvalitetne timove, obogatio je i igranjem u NBA ligi, gde je nastupao za Atlanta hokse tokom dve sezone.

Antić, koji je visok 210 centimetara, uspešno igra na dve pozicije: krilnog centra i centra. Nikada nije krio i ogromnu privrženost Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao tokom dve sezone (2006. i 2007) i osvojio i nacionalni kup.

Antić, koji je prvi makedonski košarkaš koji je igrao u NBA ligi, nastupao je u Evropi za brojne klubove: AEK, Lukoil, Spartak, Olimpijakos, Fenerbahče... sa kojim je prošlog leta osvojio prvu titulu u Evroligi za jedan turski klub. Pre toga, igrajući 2011 i 2012. godine za Olimpijakos, bio je važan „šraf“ u dve uzastopne evroligaške titule kluba iz Pireja.

Prekaljeni krilni centar je nastupajući za reprezentaciju Makedonije 2011. godine u Litvaniji bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman i osvojeno četvrto mesto na EP, na kome je ubacivao skoro 12 poena uz 8,5 skokova po meču.

Povratak Antića u voljeni klub doneće crveno-belima veliki kvalitet, ali i ogromno iskustvo koje je Antić sakupio gradeći uspešnu karijeru u Evropi i SAD.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво