Saša Dončić: Srbija nikada nije pitala za Luku

Otac Luke Dončića je rekao da niko iz Košarkaškog saveza Srbije nikada nije sa njim stupio u kontakt u vezi sa igranjem mlade zvezde Reala za reprezentaciju Srbije. Saša Dončić očekuje finale Evrobasketa između Srbije i Slovenije.

Luka Dončić je jedna od najvećih zvezda evropske košarke. Igrač koji još nije napunio 19 godina, jedan je od glavnih igrača madridskog Reala, a stručnjaci mu predviđaju blistavu budućnost.

Njegov otac Saša, nekada i sam odličan košarkaš, rekao je za Mocartsport da niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije s njim stupio u kontakt u vezi sa igranjem Luke za "orlove".

"Nikada! Nikada, niko nije zvao, kontaktirao... Sada verujem da bi svi voleli da igra za sve reprezentacije, to je normalno. Slična priča bila je i sa Goranom Dragićem, ali nas nikada niko nije zvao", kaže Saša Dončić.

Saša je godinama igrao za slovenačke timove, pa je i mali Luka karijeru počeo u Olimpiji. Mnogi mu predviđaju fantastičnu karijeru, a jedno od pitanja je i da li je Luka već spreman za NBA.

"On će u NBA otići kad-tad. A da li će dobiti pravu šansu, to ćemo i videti. Bilo šta sada da se priča, pogrešno je. Ima on ogroman potencijal, a na njemu je da vidi koliko može. Hajde da to kažemo ovako – on ima ogroman potencijal i nebo mu je limit. S druge strane, jedno je biti top prospekt, a drugo top igrač. Tu je velika razlika. E sad, koliko će on iskoristiti prostora, videćemo. Treba imati malo i sreće, da se neke sitnice poklope ", smatra Saša Dončić.

Dončić stariji smatra da je srpski stručnjak Igor Kokoškov veoma zaslužan za "preporod" slovenačke košarke.

"Najjači treneri u Evropi su srpski treneri, takođe među najjačima na svetu. Hvala bogu što je tako i meni je mnogo drago zbog toga. Da možemo svi da učimo od njih, a eto konkretno – mi svi učimo od Kokoškova. Slovenački košarkaški savez je doveo odličnog stručnjaka", kaže Dončić i nastavlja:

"U ekipi uvek treba imati nekoliko igrača sa iskustvom, lidere i pravu hemiju u timu, kako bi se svi pojedinci složili u jednu fantastičnu celinu. Glavni član koji povezuje ceo ovaj tim upravo je Igor Kokoškov. Uneo je drugačiju energiju u tim, razmišljanje. Nema gluposti, kalkulacija, vidi se da nemaju nikakvog straha pred rivalima, ma ko to bio, što je meni sasvim u redu. Mentalitet tima se menja, gradi se pobednički duh. Ono što je meni izuzetno važno – Kokoškov je sa ovim timom napravio neverovatnu hemiju."

Dončić kaže da je do sada gledao samo jednu utakmicu reprezentacije Srbije na Evrobasketu, ali i pored toga smatra da su "orlovi" među glavnim kandidatima za najviši plasman.

"Znamo da Srbija ima veliki peh sa povredama, ogroman broj igrača fali, cela prva petorka praktično, a ukupno bar osam igrača. Ali sada se vidi kolika je Srbija košarkaška nacija, jer i pored toga što fali osam igrača, praktično prvih osam igrača, ti si i dalje u užoj konkurenciji za medalju. Igraju odličnu, timsku košarku, Bogdan Bogdanović je izrastao u pravog lidera i neću izmisliti toplu vodu kad to kažem. Cele sezone je fenomenalan i tu nema dileme", rekao je Dončić.

Dončić ima glavne favorite za medalje, a to su Srbija, Slovenija, Španija i Letonija, a na pitanje ko će igrati u finalu, kratko je odgovorio: "Slovenija i Srbija! Videćete!"

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво