Petrović: Rusi su bili bolji, kao da smo udarili u zid

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović bio je vidno razočaran nakon teškog poraza Hrvatske od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Moram priznati da su Rusi bili energetski nemerljivo bolji i kvalitetniji od nas. U prvom poluvremenu dok smo još izgledali dobro, dali smo im toliko lakih poena i tu su se razigrali, a mi smo nakon poluvremena udarili u zid i počeli promašivati slobodna bacanja", rekao je je Hrvatski selektor.

Hrvatska nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je u Istanbulu izgubila od Rusije sa 78:101.

"Izgubili smo od vrhunske reprezentacije, zasluženo su pobedili. Zašto smo tako loše ušli u utakmicu, energetski loše - to je glavno pitanje. Završetak prvog poluvremena govori o našoj koncentraciji kada smo primili koš za 46:42. Energetski smo loše ušli, a onda smo i psihološki pali, kazao je Petrović nakon poraza od Rusije.

Na pitanje novinara o ostanku na mestu selktora reprezentacije nije imao previše toga za reći.

"Nisam razmišljao o ostanku. U dogovoru sa savezom odlučili smo da se od takmičenja do takmičenja dogovaramo. Mislim da tu, kakva god opcija bila, nema problema. Još nisam razmišljao ništa u tom kontekstu, priznao je Petrović.

"Žao mi je što nismo bili kompaktna momčad. Nismo ništa branili, Rusi su dobili samopouzdanje i tu je utakmica završila, zaključio je Petrović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије