Читај ми!

"Orlovi" nadigrali Mađarsku, četvrtfinale sa Italijom

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Mađarske sa 86:78 i plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa u Turskoj. Naredni protivnik "orlova" biće selekcija Italije u sredu.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Kuzmić koji je dao 17 poena i zabeležio deset skokova, a 17 poena je dodao i Bogdanović, dok su po 14 dali Marjanović i Mačvan.

Kod Mađara, 22 poena je postigao Perl, dok je Ferenc dodao 15 poena.  

Unapred dobijena utakmica "orlova" je ipak naterala izabranike Aleksandra Đorđevića da se oznoje i pokažu zašto su u nju ušli kao favoriti.

Mađari su "pokazali zube", ali ipak nisu uspeli da ugroze odličan tim Srbije, koji je na kraju rutinski trijumfovao i zakazao četvrtfinalni duel sa Italijom. 

Meč između Srbije i Italije igra se u sredu.

Tok meča:

15.55 – Kraj meča, pobeda Srbije 86:78 i prolaz u četvrtfinale.

15.48 – Lučić zakucava Mađare i stavlja tačku na meč.

15.32 – Završena je treća četvrtina vođstvom Srbije 69:53.

Košarkaši Srbije su odlično izašli na teren nakon pauze na poluvremenu. Selektor Đorđević je očigledno dao prave savete, koji su urodili plodom. Ponovo je ostvarena disciplina i čvrstina u odbrani pa su Mađari postigli samo 12 poena, a na drugoj strani Mađari nisu imali odgovora za Marjanovića ali i timsku igru selekcije Srbije. 

15.14 – Počelo je drugo poluvreme.

15.00 – Završeno je prvo poluvreme, Srbija vodi sa 48:41.

Ponovo oscilacije u igri "orlova", koji su u nekoliko navrata vodili i sa 13 i devet poena, ali su Mađari prilazili i na četiri i tri poena razlike. Glavni "problem" izabranika Aleksandra Đorđevića jeste odbrana, jer Mađarska ne važi za napadački jakog protivnika, ali za sada, čini se, Srbija igra onoliko koliko je potrebno da bi bila u kontroli ovog meča. Na poluvremenu najraspoloženiji u redovima Srbije su Kuzmić sa 15 i Bogdanović sa 11 postignutih poena. Kod Mađara su se istakli Perl sa 10 i Vojvoda sa osam postignutih poena. 

14.50 – Bitna trojka Mačvana u drugoj četvrtini.

 

14.34 – Završena je prva četvrtina, Srbija vodi sa 24:16.

"Orlovi" su veoma dobro ušli u meč, čvrstom i agresivnom odbranom zatvorili prilaze ka košu i naterali Mađare da šutiraju i promašuju u šutu za tri poena. Rezultat je bio 16:3 i činilo se da će prednost Srbije sve više rasti, ali Mađari su iskoristili svaki trenutak nepažnje Srbije i koristili svaku priliku za lake poene u tranziciji. Napravili su seriju od 9:0 i rezultatski se vratili u meč. Naša reprezentacija ipak snažno završava četvrtinu i na krilima veoma raspoloženog Kuzmića koji ima 11 poena, ima vođstvo od osam poena.   

14.15 – Počeo je meč u Istanbulu, prvi posed na meču je za reprezentaciju Srbije.

14.09 – Igrači obe reprezentacije su na terenu, u toku je intoniranje himni, sledi zagrevanje i početak meča.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи