Читај ми!

Srbija utišala "Ulker arenu"!

Turska - Srbija 74:80. Košarkaši Srbije pobedili su u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74, u meču trećeg kola grupe D na Evrobasketu. "Orlovi" su vodili gotovo tokom celog meča, Turci ozbiljno pripretili u finišu, ali je ekipa Aleksandra Đorđevića ipak uspela da slavi drugu pobedu na šampionatu. Sutra protiv Velike Britanije od 16 časova.

Teško, ali veoma zasluženo Srbija je zabeležila drugu pobedu u trećem meču na Evropskom šampionatu. Turska je samo jednom, na pet minuta do kraja, uspela da povede, ali je taj napad uspešno odbijen, za vrlo važan trijumf.

Čak 21 asitencija i 40 skokova, uz mnogo bolje izvođenje slobodnih bacanja nego protiv Rusa (16/22, odnosno 73%), omogućili su izabranicima selektora Đorđevića da budu u prednosti, kontrolišu tok meča i utišaju veoma bučnu istanbulsku publiku.

Stefan Jović bio je maestralan sa 15 poena ali i 9 asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, a u drugom poluvrmenu priključio mu se najbolji strelac našeg tima Bogdan Bogdanović, na kraju ubacivši 19 koševa.

Mačvan i Milosvaljević dodali su po osam, Lučić i Birčević po sedam a Marjanović je imao 6 poena.

Kod Turaka Mahmutolu je zabelžio 19 (pet "trojki"), Osman je imao 15 a Erden 13.

Srbija je sada na skoru 2-1, dok Turska ima 1-2.

Naredni meč "orlovi" igraju u utorak od 16 časova protiv Velike Britanije.

Tok meča: 

21.53 - Nakon basketaškog koša Jovića, Mahmutolu sa dve trojke smanjuje na 57:56, a potom Osman još jednom donosi prvo vođstvo Turcima, što je iazvalo reakciju srpske klupe i minut odmora. Usledilo je odličan ponterski period Bogdanović, dve vezane trojke, ulaz i dva slobodna bacanja za vraćanje prednosti - 70:65. Potom Balbaj pogađa dva od tri penala, a Jović novom trojkom vraća Srbiju na šest poena viška, koju je do kraja sačuvala za konačnih 80:74

21.35 - Poslednja deonica meča otvorena je trojkom Sipahija koja je razgalila publiku u "Ulker Areni", ali ju je brzo stišao Milosavljević zakucavanjem pored/preko Erdena.  

21.27 - Izjednačena igra na startu drugog dela, pa nakon koša Maćvana sa distance, Srbija dolazi do 42:36 posle tri minuta igre. Nakon po jedne sjajne blokade na obe strane, Jović pogađa trojku, koja primorava Saridžu na tajm-aut posle kojeg je značajno "snizio" petorku, koja odmoh donosi boljitak (trojka Osmana i poeni iz polukonte Gulera), za novi prekid igre, koju ovoga puta poziva srpski selektor na 48:43. To je donekle urodilo plodom, pa se do kraja treće četvrtine prednost Srbije"popela" na 53:45

21.03 - Nastavljen je meč... 

20.48 - U istom ritmu je Srbija nastavila i u drugom kvartalu. Polaganje Micića i koševi Marjanovića donese ponovo dvocifrenu prednost. Međutim, Melih Mahmutolu veže dve trojke "prekinute" Mačvanovom izgubljenom loptom i "tera" Đorđevića da traži tajm-aut na 27:19. Međutim, nakon tog minuta predaha nastavljaju Turci u istom ritmu, produživši mini seriju na 12:0 (27:25). Taj nalet sa četiri vezana poena Birčevića, izazavao je rekaciju turskog selektora, nakon čijeg tajm-auta Fejseolu pogađa za dva. Usledilo je ono što smo svi čekali skoro 17 minuta - prvi koš, tačnije trojka Bogdana Bogdanovića za odlazak na sedam poena prednosti 34:27. Do kraja 2/4 Turci smanjuju prednost "orlova", pa se na odmor odlazi sa rezultatom 36:31.

20.23 - Sjajno je meč otvorio prvi plejmejker naše reprezentacije Stefan Jović, koji nakon pet vezanih poena, majstorski proigrao Birčevića i Lučića u kontrama za početno vođstvo od 10:6. Potom Štimac sjajno realizuje 2+1 situaciju, Mačvan pogađa "fade away", da bi nakon Korkmazovog koša Dragan Milosavljević od tri iznuđena pogodio dva slobodna bacanja za 17:10. Uz još jednu dobru odbranu, Mačvan poentira iz kontre, da bi nakon sjaje akcije Lazić aistirao Milosavljeviću za maksimalnih plus 11. Do kraja prvog perioda Čedi Osman je pogodio trojku iz naskoka, za 21:13 posle prve četvrtine. 

20.00 - Počeo je meč. Srbija u petorci Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić. 

19.50 - U toku je predstavljanje ekipa... 

19.23 – Detalji sa pripreme igrača Srbije uoči duela sa domaćinom...

19.15 – 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво