Sa lica mesta, slobodan dan za "orlove" i priprema za Tursku

Košarkašku reprezentaciju Srbije u ponedeljak očekuje novi težak izazov - protivnik je domaća selekcija Turske, koja će imati podršku sigurno prepune dvorane "Ulker arene". Meč je na programu od 20 časova, uz prenos na RTS-u.

Selektor Aleksandar Đorđević i kapiten Milan Mačvan obratili su se u nedelju novinarima u hotelu "Hilton", u kojem su smešteni svi timovi grupe D.

Kao i posle utakmice sa Letonijom i meča sa Rusijom, selektor Đorđević je ponosan na svoje igrače, a njihova ozbiljnost mu daje snagu da veruje kako protiv Turske mogu do nove pobede na prvenstvu.

"Ovo je za nas izuzetno bitna utakmica da se vratimo na taj pobednički kolosek i naše pozitivno raspoloženje za poslednje dve utakmice sa Velikom Britanijom i Belgijom. Sigurno da Turci imaju kvalitet, par NBA igrača, baziraju ove godine igru na Semihu Erdenu i Čediju Osmanu, tako da su verovatno to dve najveće pretnje koje imamo", rekao je Mačvan.

Đorđević očekuje da duel sa domaćinom neće biti toliko fizički zahtevan kao onaj protiv Rusije, ali ako bude potrebno, njegovi košarkaši spremni su da odgovore istom merom.

"Ambijent će sigurno biti paklen, kao što je uvek. Oni odatle i crpe tu energiju i snagu, sa puno trčanja i dosta udvajanja i presinga, tako da moramo da budemo jako pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz naših okvira", poručio je Đorđević.

Košarkaši Srbije u nedelju su odradili trening u večernjem terminu, a utakmica sa Turskom na programu je u ponedeljak od 20 časova uz prenos na našem Prvom programu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се