Читај ми!

Đorđević: Biće teško protiv Turske

Košarkaši Srbije imaju dan pauze posle prvog poraza od selekcije Rusije na Evrobasketu, a selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević i Milan Mačvan održali su konferenciju za novinare sa srpskim novonarima u hotelu Hilzon gde se nalazi nas tim. Pred selekcijom Srbije u ponedeljak je novi neizvestan meč u grupi sa domaćom reprezentacijom Turske.

Za ekipe koje se takmiče u Grupi D, nedelja je slobodan dan, što će naš tim iskoristiti da odradi i dva treninga, potom u ponedeljak imamo novi težak zadatak, protivnik je domaćin Turska, a Đorćević i Mačnan su svoje obraćanje medijima posvetili toj temi.

"Kao i uvek na ovakvim takmičenjima analizira se prethodna utakmica, traže se pozitivne stvari, da probamo da popravimo neke greške koje su se dešavale protiv Rusije. Svi smo svesni da je ovo dugo takmičenje, dosta je utakmica i svaka sledeća je najvažnija. Ambijent će sigurno biti paklen, kao i uvek.Oni odatle vuku toliko energije i trčanja. Biće jak tempo utakmice, dosta udvajanja i presinga... Moramo da budemo pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz okvira igre i da igramo timsku košarku. Da na oba kraja terena tražimo zajedničko rešenje i dođemo do pobede. Sve je otvoreno. Interesantna je grupa, Turska i Britanija su pokazale da imaju sposobnost da dobro pariraju protivnicima. Nas čekaju još tri utakmice do kraja u kojima moramo da budemo izuzetno koncentrisani", rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

„Očekuje nas teška utakmica protiv Turske. Moramo da se spremimo za njihov specifičan stil stil igre zasnovan na presingu.Za nas je to izuzetno važan meč da se vratimo na pobednički kolosek i povratimo pozitivno raspoloženje. Poznajemo njihov stil, imaju par NBA igrača; baziraju igru na Erdenu i Osmanu; to su njihove najveće pretnje. Preostaje nam da se odmorimo, pripremimo i pokažemo mnogo bolje lice nego protiv Rusije", istakao je Milan Mačvan.

Meč Srbije i Turske se igra u ponedeljak od 20.00 sati, a možete ga pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво