Читај ми!

Rusija nanela prvi poraz Srbiji

Srbija – Rusija 72:75 (kraj). Košarkaši Srbije poraženi su od Rusije u drugom kolu grupe D na Evrobasketu – 75:72. U vrlo izjednačenom, teškom i fizičkom meču bolje su se snašli Rusi, koje je predvodio veoma raspoloženi Šved sa 22 koša. U našem timu najefikasniji Marjanović i Bogdanović sa po 19 poena. Sledi dan pauze, pa onda meč sa domaćinom Turskom u ponedeljak od 20 časova.

Od samog starta meča videlo se da će to biti ravnopravan okršaj dva motivisana protivnika, koji će biti rešen u samom finišu. Tako je i bilo, ali na žalost ljubitelja košarke u Srbije, više koncentracije i sreće u finišu imali su Rusi.

Meč je obeležilo igranje u serijama dva tima. Rusi su rano došli do 10:3, da bi ulaskom Marjanovića prednost prešla na stranu Srbije. Ipak, potom se razigrao Aleksej Šved, po čijim notama Rusi preuzimaju vođstvo, koje su u nekoliko navrata gubili, ali ipak sačuvali pred odlazak na veliki odmor - 40:38.

Nastavak je doneo buđenje našeg najboljeg strelca protiv Letonije, Bogdana Bogdanovića, koji je drugi deo meča odigrao znatno bolje, ali ipak nije imao posebno dobro šutersko veče ( na kraju iz igre 6/14).

Međutim, Rusi preko probuđenih Voronceviča, Mozgova i Kurbanova uspevaju da pred kraj treće četvrtine dođu do sedam, a kasnije i do dvocifrene prednosti.  

Usledio je potom poslednji trzaj srpskog tima, koji je bio pokrenut znatno boljom timskom odbranom, ali je u finišu nekoliko loših odluka u napadu i promašenih bacanja bilo presudno da se doživi prvi poraz na šampionatu.

Na kraju, Šved je ubacio 22 poena, a Mozgov i Kurbanov po 11 kod rusa, dok su u našem timu najefikasniji bili Marjanović i Bogdanović sa po 19.

Nakon dana pauze, Srbija u ponedeljak igra protiv domaćina Turske od 20 sati. 

Tok meča: 

18.02 - Kraj meča, Srbija - Rusija 75:72. Bogdanović ne uspeva da iznudi tri slobodna bacanja, pa potom maši prvo a odmah zatim namerno i drugo, ali ni Kuzmić i Marjanović ne uspevaju da uhvate loptu pod košem Rusa, koji odnose vrlo važnu pobedu.

17.35 - Serijom 9:1 na startu poslednje četvrtine, Srbija se vraća u rezultataski egal. Marjnović pod košem, uz trojku Lučića dovode "orlove" u znatno bolju situaciju. Sedam minuta do kraja.

17.22 - I dalje rovovska borba dva tima, ali i dalje Rusija, koja je ubacila čak 11 trojk, ima prednost posle trideset minuta iznosi 58:51. Šved je i dalje nerešiva enigma za našu odbranu, koja danas nije na prepoznatljivom nivou...

17.14 - Proradio je Bogdanović u nastavku (7 poena), ali Rusi i dalje drže prednost - 49:45.

16.50 - Na poluvrmeenu, Rusija vodi protiv Srbije - 40:38. Igralo se u serija u prvom delu utakmice, poslednji su imali Rusi, koji su na odmor otišli sa dva poena viška. Marjanović najefikasniji u našem timu sa 13 pone, dok je na drugoj strani Šved ubacio 11 koševa.

16.45 - Ponovo period bolje igre Rusa, Voroncevič ubacuje dve trojke za 38:32. 

16.35 - Nešto bolji početak Rusa u drugom kvartalu. Šved nastavlja sa odličnom igrom, koja dovodi njegov tim u vođstvo 25:24. 

16.26 - Kraj prve četvrtine, Srbija vodi protiv Rusije - 21:18. Ulazak Marjanovića pokrenuo je ostatak ekipe, razigrao se Lučić a potom i Mačvan, pa "orlovi" na prvi mini odmor odlaze sa tri poena viška.

16.14 - Ulazak Bobana Marjanović doneo je bolji napad Srbiji, te je njegovih 7 vezanih poena donelo izjednačenje (10:10) i tajm-aut Bazareviča.

16.06 - Nakon početnog vođstva Srbije koje je doneo Lučić trojkom iz ugla, usledila je serija Rusa od 10:0, koju tajm-autom prekida Đorđević.

16.00 - Počeo je meč. Prvu petorku Srbije čine Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić. 

15.55 - Meč između Srbije i Rusije će uskoro početi, u toku je intoniranje himni...

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво