Bogdan dirigent, Srbija savladala Letoniju

Srbija – Letonija 92:82. Košarkaši Srbije pobedom su počeli nastup na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. "Orlovi" su možda i teže nego što je očekivano savladali Letoniju, iako je rival u jednom trenutku imao dvocifrenu prednost. Bogdanović vođa nove generacije, postigao 30 poena, dabl-dabl Mačvana. Naredni meč Srbija igra u subotu protiv Rusije (16.00, RTS 1).

Ako se po jutru dan poznaje – biće ovo dobar šampionat za Srbiju. "Orlovi" su u prvom meču na Evropskom prvenstvu savladali Letoniju sa 92:82 i pokazali da su spremni za najveće napore.

Utakmica je bila mnogo teža nego što konačan rezultat pokazuje. Letonija se pokazala kao vrlo nezgodan protivnik, koja će verovatno na šampionatu imati zapažen rezultat, ali protiv kolektivne igre Srbije i nezaustavljivog Bogdana Bogdanovića nije mogla više.

Bogdanović je na kraju postigao 30 poena i pokazao da je novi predvodnik "orlova", dok je kapiten Mačvan bio odličan sa 14 poena i deset skokova. Boban Marjanović dodao je 13 poena, dok je dobru epizodnu ulogu imao Gudurić sa devet poena.

Na drugoj strani istakao se Dairis Bertans sa 23, Porzingis je dodao 18, Davis Bertans 16. 

Izabranici Aleksandra Đorđevića ušli su u meč pomalo uspavano, dozvolili Letoncima da povedu i sa 12 poena razlike. Porzingis i Dairis Bertans gotovo da nisu promašivali, ali "orlovi" nisu dozvolili protivniku da se odlepi, već su polako topili prednost.

Letonci su imali minimalnu prednost na poluvremenu (47:45), ali je u narednih deset minuta Srbija odigrala odličnu odbranu i ušla u poslednju četvrtinu sa 65:60.

Kada se očekivalo da "orlovi" uđu u mirnu završnicu, Letonija sa dve vezane trojke ponovo dolazi do prednosti (75:74), ali posle koša uz faul Jovića i naročito posle "bombe" Bogdanovića za 88:79, bilo je jasno da je meč završen.

Srbija će drugu utakmicu na šampionatu odigrati u subotu, a protivnik je selekcija Rusije (16.00, RTS 1).

Ovako je protekao meč: 

17.52 – Kraj meča, Srbija je savladala Letoniju sa 92:82. 

17.48 – "Bomba" Bogdana Bogdanovića za vođstvo Srbije od 88:79. Do kraja meča ostalo je još 37 sekundi. 

17.43 – Ušli smo u poslednja dva minuta meča, Srbija vodi sa 80:77.

17.34 – Sredina poslednje deonice, a Srbija vodi sa 73:67.

Deluje da stvari idu svojim tokom. Odlična odbrana Srbije u drugom poluvremenu daje za pravo "orlovima" nešto neefikasniji napad. Letonija pokušava da uđe u neizvesnu završnicu. 

17.25 – Ponovo Bogdanović pogađa u poslednjoj sekundi treće četvrtine, posle čega Srbija vodi sa 65:60.

Odlična odbrana Srbije u trećoj četvrtini. Letonci su postigli samo 13 poena, dok su imali čak sedam izgubljenih lopti (u prvom poluvremenu imali samo jednu).

Srbija je četvrtinu odigrala bez Lučića i Marjanovića. Bogdanović je sakupio 19 poena, Marjanović je na 11, Mačvan ima 10. Dairis Bertans je postigao 16, Porzingis 12. 

17.12 – Sredina igre u trećoj deonici, Srbija vodi sa 53:51.

Porzingis je napravio četvrtu ličnu grešku, što bi trebalo da olakša posao Srbiji u nastavku meča. Srbija vodi, ali Letonci ne odustaju. 

17.04 – Nastavljen je meč u Istanbulu. 

16.49 – Poluvreme, Srbija – Letonija 45:47.

Letonci pogotkom Peinersa u poslednjoj sekundi stiže do prednosti na poluvremenu. Bogdanović najefikasniji na meču sa 15 poena, Marjanović je dodao 11. Na drugoj strani, Dairis Bertans ima 13, Porzingis 12.

Srbija je najubedljiviju prednost imala posle zakucavanja Marjanovića – 39:32. 

"Orlovi" su dominantni u skoku (26:17), ali imaju više izgubljenih lopti (4:1). Srbija trojke šutira solidnih 4/9, Letonija 6/13.

Lučić ima četiri lične greške, Marjanović tri, što bi mogao biti potancijalni protblem za Srbiju u nastavku meča. 

16.34 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Srbija konačno vodi – 32:30.

Bogdanović predvodi "orlove" sa 13 poena, Lučić je dodao sedam. Na drugoj strani Porzingis je preuzeo palicu od Bertansa sa 12 poena. 

16.22 – Posle prve četvrtine, Letonija vodi sa 24:21.

Imali su Letonci i 12 poena prednosti, ali se Srbija serijom od 8:0 vratila u igru. Dairis Bertans najefikasniji na meču sa 11 poena, Bogdanović je postigao devet (dve trojke).

16.08 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Letonija vodi sa 10:5.

Usporeno su počeli meč "orlovi", naročito u napadu. Letonci postigli dve trojke, na drugoj strani Mačvan najefikasniji sa četiri poena. 

16.00 – Počeo je meč. 

15.59 – Prva petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Lučić, Mačvan i Kuzmić. 

15.55 – U "Fenerbahče Ulker" areni intoniraju se himne dve države, uskoro će početi prvi meč Srbije na Evropskom prvenstvu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво