NBA - draft

Pekovića izabrala Minesota, Dragićevića Juta

Rouz prvi pik, Peković takođe prvi, ali u drugoj rundi drafta.

Plejmejker Univerziteta u Memfisu Derik Rouz izabran je od Čikago bulsa kao prvi pik na draftu NBA lige, koji je održan u Njujorku, dok je centra Partizana Nikolu Pekovića, kao prvog pika u drugoj rundi drafta izabrala Minesota timbervulfs.

Najbolje plasirani Evropljanin na draftu bio je Italijan Danilo Galinari kojeg je kao 6. pika birao Njujork niks, a pored Galinarija u prvoj rundi bezecovana su još samo tri igrača sa starog kontinenta - Francuzi Aleksis Ajinka, Šarlot i Nikolas Batum, Hjuston kao i Španac Serhi Ibaka, Sijetl.

Uz Pekovića Evropljani su u drugoj rundi drafta dobili još petoricu budućih aktera najjače košarkaške lige na svetu. Među njima je i krilni centar Crvene zvezde Tadija Dragićević kojeg je kao 53. pika izabrala Juta džez.

Od Evropljana u drugoj rundi birani su još kao 36. pik Turčin Omer Ašik-Portland trejl blejzers, 44. Hrvat Ante Tomić-Juta džez, 45. Slovenac Goran Dragić-San Antonio i 60. pik Semih Erden iz Turske-Boston seltiks.

Pobednik drafta Derik Rouz u protekloj sezoni imao je učinak od 14,9 koševa, 4,7 asistencija, 4,5 skokova i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Mnogi, međutim, smatraju da je na draftu bolje prošao Majami hit koji je birao drugi. U Majamiju su se odlučili za Majkla Bizlija ,krilnog igrača Univerziteta u Kanzasu u čijoj ličnoj karti je stajalo da je sezonu završio sa 26,2 koša, 12,4 skoka, 1,6 "rampi" i 1,2 asistencije po meču.

Najzad, bek sa Univerziteta u Južnoj Kaliforniji O Džej Majo izabran je kao treći pik od strane Minesote timbervulfs, a njegova preporuka glasila je 20,7 koševa, 4,5 skokova, 3,3 asistencije i 1,5 ukradenih lopti po utakmici.

Izbor u prvoj rundi drafta izgleda ovako

1. Čikago - Derik Rouz
2. Majami - Majkl Bizli
3. Minesota - O Džej Majo
4. Sijetl - Rasel Vestbruk
5. Memfis - Kevin Louv
6. Njujork - Danilo Galinari, Italija
7. L.A. Klipers - Erik Gordon
8. Milvoki - Džoe Aleksander
9. Šarlot - Di Džej Augustin
10. Nju Džersi - Bruk Lopez
11. Indijana - Džerid Bajles
12. Sakramento - Džejson Tompson
13. Portland - Brendon Raš
14. Golden stejt - Entoni Rendolf
15. Finiks - Robin Lopez
16. Filadelfija - Meriz Spejts
17. Toronto - Roj Hibert
18. Vašington - Džaval Mek Gi
19. Klivlend - Džej Džej Hikson
20. Šarlot - Aleksis Ajinka, Francuska
21. Nju Džersi - Rajan Anderson
22. Orlando - Kurtni Li
23. Juta - Kosta Kufos
24. Sijetl - Serhe Ibaka, Španija
25. Hjuston - Nikolas Batum, Francuska
26. San Antonio - Džordž Hil
27. Nju Orleans - Derel Artur
28. Memfis - Donte Grin
29. Detroit - Di Džej Vajt
30 Boston - Džej Ar Gidens

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво