"Orlovi" otputovali u Istanbul

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u sredu ujutru u Istanbul, gde će od petka igrati na Evropskom prvenstvu.

Kapiten ekipe je Milan Mačvan, a igraće još Bogdan Bogdanović, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Stefan Birčević, Vladimir Štimac, Branko Lazić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović.

Srbija će igrati u Grupi D sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, domaćinom Turskom i Belgijom.

Prvu utakmicu košarkaši koje vodi selektor Aleksandar Đorđević igraće u petak, 1. septembra, od 16.00 protiv Letonije.

Dan kasnije će se sastati sa Rusijom, 4. septembra sa Turskom, 5. sa Velikom Britanijom, a grupnu fazu takmičenja završiće 7. protiv Belgije.

Plasman u osminu finala obezbediće četiri prvoplasirane ekipe, a ukrstiće se sa Grupom C, koja se igra u Klužu, a u kojoj su Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora, Rumunija i Mađarska.

Srbija je od osamostaljenja osvojila jednu srebrnu medalju – 2009. godine, a kao Jugoslavija ima osam zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane na evropskim šampionatima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво