Andrija Marjanović novi košarkaš Mege

Košarkaški klub Mega Bemaks saopštio da je novo pojačanje tog kluba Andrija Marjanović, sada već bivši igrač Barselone i član juniorske reprezentacije Srbije koja je ovog leta postala prvak Evrope.

Marjanović je po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Megom istakao da je srećan što se vraća u Srbiju i što će, kako je naveo, raditi u okruženju koje je odlično za razvoj mladih igrača.

"Smatram da je Mega svakako među najboljim klubovima u Evropi za razvoj mladih igrača, kao što su to i pokazali prethodnih godina. Verujem da ću ovde dobiti pravu šansu za svoj dalji razvoj i napredak, a na meni je da dam sve od sebe da tu šansu i opravdam. Srećan sam što se vraćam u svoju zemlju da ponovo radim sa našim ljudima", rekao je Marjanović, koji se već priključio treninzima Mege.

Andrija Marjanović je rođen 14. januara 1999. godine u Nišu, visok je 203 centimetara i igra na pozicijama dva i tri.

Igrao je tri godine za mlađe kategorije Barselone. Zabeležio je i nastupe za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskim prvenstvima za igrače do 16 godina i to 2014. u Letoniji i 2015. godine u Litvaniji, kada je bio najbolji strelac nacionalnog tima sa 14,1 poenom u proseku.

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje je održano u Slovačkoj, sa Srbijom je osvojio zlato uz šest poena i tri skoka u proseku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво