Srbija savladala Italiju na početku "Akropolis kupa"

Srbija – Italija 73:65. Izabranici Aleksandra Đorđevića nastavili su sa pobedama u pripremama za Evropsko prvenstvo. U prvoj utakmici "Akropolis kupa" savladana je Italija. Marjanović najefikasniji na meču. U četvrtak "orlovi" igraju protiv Gruzije, u petak protiv domaćina Grčke.

Košarkaši Srbije uspešno su započeli učešće na "Akropolis kupu" u Atini, pošto su u prvom meču savladali Italiju sa 73:65.

Izabranici Aleksandra Đorđevića zabeležili su i sedmu pobedu u pripremnom periodu, u isto toliko mečeva i pokazali da su i pored velikih kadrovskih problema spremni za Evropsko prvenstvo.

Srbija je sjajno iskoristila slabosti italijanskog tima, pa je dobar deo poena postignut pod samim košem. U takvoj igri istakao se Boban Marjanović, koji je sa 21 poenom bio najefikasniji u pobedničkom timu.

Vladimir Lučić dodao je 12 poena, Bogdan Bogdanović 10, dok je na drugoj strani najbolji bio Marko Belineli sa 20 poena.

Srbija je na ovom meču igrala sa 11 igrača, pošto u sastavu nisu bili Branko Lazić i Nikola Kalinić.

"Orlovi" naredni meč u Atini igraju protiv Gruzije (četvrtak, 17.45), dok će u petak ukrstiti koplja sa domaćinom Grčkom (20.00).

Ovako je protekao meč: 

19.33 – Završen je meč, Srbija je savladala Italiju rezultatom 73:65.

Održala je Srbija razliku do kraja meča, Italijani nisu uspeli da uđu u neizvesnu završnicu. Marjanović sa 21 poenom najefikasniji kod "orlova", Lučić je dodao 12, Bogdanović 10 poena.

Srbija je u drugom poluvremenu imala samo četiri izgubljene lopte, što je pored odlične odbrane glavni razlog pobede nad Italijanima. 

19.22 – Pogađa Lučić, uz nesportsku ličnu Belinelija, pa Srbija na sredini poslednje četvrtine odlazi na plus devet – 69:60. 

19.10 – Posle tri odigrane četvrtine, Srbija vodi sa 59:56.

Marjanović je postigao 19 poena, Srbija trojke šutira 5/10. Na drugoj strani odličan je Belineli, ali deluje da "orlovi" drže meč pod kontrolom. 

19.02 – Uzvraća Srbija serijom od 8:0 i vraća prednost na svoju stranu u finišu treće deonice – 50:49. 

18.55 – Serija od tri trojke Italijana (Belineli, Haket, Datome), koji imaju najubedljiviju prednost na meču – 49:42. 

18.48 – Nastavljen je meč u Atini. 

18.33 – Poluvreme, Srbija – Italija 40:38.

Srbija vodi iako ima deset izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. Marjanović nezaustavljiv, na drugoj strani Belineli je skupio 13 poena (trojke 3/5, koliko je šutirala cela reprezentacija Srbije).

Micić je postigao dve trojke, Gudurić jednu. Bogdanović bez mnogo uticaja na igru Srbije u prvom poluvremenu. 

18.23 – Rezultatska klackalica u drugoj četvrtini, Italija ima pola koša prednosti – 33:32. 

18.10 – Posle prve četvrtine, Italija vodi sa 24:22.

Marjanović najefikasniji na meču sa 12 poena, ali brine veliki broj izgubljenih lopti "orlova" (čak sedam). Bogdanović ušao u igru u finišu četvrtine i upisao dva poena. 

17.58 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Italija vodi sa 13:12.

Marjanović najefikasniji na meču sa šest poena. Pored njega, Đorđević je počeo sa Micićem, Milosavljevićem, Lučićem i Mačvanom u prvoj postavi.

17.46 – Počeo je meč između Srbije i Italije u "OAKA" areni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво