Duda, Raza i Toni u Kući slavnih!

Nekadašnji selektor Jugoslavije i Srbije, legendarni Dušan Duda Ivković, nalazi se na listi od 19 imena za prijem u Kuću slavnih Fibe. Pored Ivkovića, u istoj klasi biće primljeni i Razija Mujanović i Toni Kukoč.

Od 150 kandidata, Fiba je izabrala 19 – šest igrača (Toni Kukoč, Šakil O'Nil, Miki Berkovič, Valdis Valters, Pero Kameron i pomenuta Razija Mujanović), jednog trenera (Ivković) i ceo američki "Drim tim" iz 1992. godine, koji je osvojio zlato na OI u Barseloni.

Proslavljeni trener Ivković (74) u svojoj bogatoj karijeri predvodio je Jugoslaviju (kasnije Srbiju) do dve srebrne olimpijske medalje, jednog svetskog zlata, te tri evropske titule i jednog drugog mesta.

Na klupskom nivou, dva puta je sa grčkim Olimpijakosom bio prvak Evrope, a osvojio je još sedam nacionalnih titula, sedam nacionalnih kupova i po jedan Uleb kup i Kup Radivoja Koraća.

Ceremonija povodom prijema u Kuću slavnih održaće se 30. septembra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво