Brilijantni Kraljevčanin – Stevan Karapandžić

Kao član kadetske košarkaške reprezentacije Srbije, koja je proteklog vikenda osvojila bronzu na EP u Podgorici, Stevan Karapandžić iz Kraljeva tek je počeo da ostvaruje svoj dečački san, njegovim uspesima tek ćemo se radovati Kadetska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2001. godine i mlađi, osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu koje je u vikendu iza nas završeno u glavnom gradu Crne Gore.

Izabranici selektora Slobodana Klipe u meču za mesto na pobedničkom postolju savladali su selekciju Hrvatske. Na putu do bronze, naš Kraljevčanin, šesnaestogodišnji Stevan Karapandžić, imao je više nego zapaženu ulogu.. U utakmici za treće mesto, protiv Hrvata, postigao je 13 koševa, a na putu do polufinala, u utakmici u kojoj su "orlići" skinuli krunu Špancima, jednostavno je briljirao postigavši 24 poena.

Portal Mondo izvestio je da je u poslednjem delu utamice, kada je od gotovog zamalo napravljena veresija "na scenu stupio fenomenalni Kraljevčanin Stevan Karapandžić, koji je vezao šest poena, pa je Srbija došla do daha i do osetnije prednosti, koju je zadržala do kraja meča. Karapandžić je sa 24 poena, pet skokova i pet asistencija bio ubedljivo najzapaženiji igrač utakmice".

"Osećaj je stvarno predivan, pogotovo što je ovo Evropsko prvenstvo na kome učestvuju najbolje reprezentacije, odnosno igrači, tako da sam stvarno ponosan na svoje saigrače što smo uspeli da se izborimo za bronzanu medalju, a samim tim i za plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava sledeće godine u Argentini", zadovoljno priča Stevan.

Stevan Karapandžić bio je igrač kraljevačkog košarkaškog kluva "Plej". Prošle jeseni, postao je igrač beogradskog "Partizana". Stevan, koji je u svoj rodni grad došao na kratak odmor, za portal Krug govori o svojim utiscima sa svog prvog velikog takmičenja. Verujem da je ovo tek naš prvi intervju sa njim, a da će ih biti, naslutila sam još šre nekoliko godina, kada sam imala priliku da pročitam školski sastav koji je na temu svog, tada samo zamišljenog košarkaškog uspeha, napisao Stevan kao maleni osnovac.

"Moj dečački san jeste počeo da se ostvaruje. Mislim da je najvažnije zacrtati male ciljeve koji će kasnije dovesti do velikih uspeha. Jedan je ostvaren i zbog toga sam jako ponosan."kaže Karapndjić koji će napraviti sedam dana pauze a onda kreće sa pripremama za sledeću sezonu u Partizanu."Usresrediću se na predstojeće izazove, ali naravno - moj san je da zaigram za seniorski tim reprezentacije i u NBA ligi", zaključio je Karapandžić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво