Univerzijada, Košarkaši Srbije preokretom do pobede nad Mađarskom

Srbija – Mađarska 70:62 (19:15, 11:12, 10:19, 30:16). Reprezentacija Srbije startovala je pobedom na letnjoj Univerzijadi koja se održava u Kineskom Tajpeju. Izabranici selektora Zorana Todorovića su okviru prvog kola grupe „A“ savladali selekciju Mađarske. Odluka je pala u poslednjoj četvrtini koju su srpski košarkaši sjajno odigrali i uspeli da dođu do startnih bodova.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, selekcija Mađarske je pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena uspela da stekne prednost i pomisli da je bliža trijumfu. Ipak, srpski reprezentativci su u finalnoj deonici odigrali odlično u fazi odrbane, počeli da pogađaju iz svih poziciji i veoma brzo napravili preokret.

U okviru drugog kola grupe „A" reprezentacija Srbije se u ponedeljak od 11:30 časova sastaje sa selekcijom Južne Koreje.

Srbija: Jovanović 13, Brkić 4,  Tejić 22,  Nenadić 4, Veljković, Pavlović 2,  Đoković 16,  Nikolić.  Šarenac 1, Topalović 6, Vraneš 2, Matić.

Mađarska: Vagvolji 2, Tot, Buš 5, Bognar, Kovač 6, Keler 15, Virt 12, Poljak 9, Peringer 2, Gramvoeljgi 2, Kosa 5, Kovago 4.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи