Nova pobeda košarkaša Srbije, osvojen Superkup u Hamburgu

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Hamburgu selekciju Nemačke sa 87:56 i tako osvojila Superkup turnir, na kojem su učestvovale još Poljska i Rusija. Birčević najefikasniji akter susreta sa 21 poenom.

Od prvog do poslednjeg minuta prednost je bila na strani "orlova", u čijim redovima na ovom meču nije bilo Branka Lazića, pored povređenih Simonovića, Nedovića i Teodosića.

Glavnu reč u napadu izabranika Aleksandra Đorđevića vodili su Vladimir Štimac i Stefan Birčević, da bi ih u u drugom delu "odmenili" Mačvan, Kuzmić i Gudurić.

Na kraju, u petoj pobedi u isto toliko pripremnih utakmica Birčević zabeležio 21 poen, Štimac dodao 20 koševa uz šest skokova. Mačvan je imao 12, Kuzmić 10 a Gudurić 8 poena.

Kod Nemaca najefikasniji je bio Šruder sa 16 poena.

Pravo iz Nemačke, naši najbolji seniori produžiće put Atine, gde će od 23. do 25. avgusta uz Gruziju, Italiju i domaćina Grčku učestvovati na tradicionalnom "Akropolis kupu".

Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a naša selekcija svoje mečeve u okviru grupe D igraće u Istanbulu.

Tok meča: 

16.41 - Kraj meča, pobeda Srbije nad Nemačkom od 87:56, za trofej Superkupa u Hamburgu.  

16.22 - Kraj trećeg perioda, Srbija na "plus 23" - 63:40. Štimcu i Birčeviću su se u napadu dobro priključili Mačvan (9) i Kuzmić (10), pa je uz i dalje čvrstu i agilnu igru u odbrani, prednost nastavila da raste...

15.48 - Poluvreme, Srbija i dalje ima deset poena viška - 44:34. Sve funkcioniše za sada po planu selektora Đorđevića, neki igrači odmaraju a oni koji su na parketu sprovode dogovoreno. Najefikasniji je Štimac sa 15 poena uz pet skokova, dok je Birčević ubacio poen manje.

15.27 - Posle prvih deset minuta "orlovi" vode sa 27:17. Srpski tim je od starta bio u prednosti, dominirajući u odbrani, skoku i diktirajući tempo. Štimac najzapaženiji za sada sa 10 poena.

15.00 - Počeo je meč. Prva petorka Srbije: Micić, Milosavljević, Lučić, Birčević i Štima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво