Kadeti u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Podgorici pošto je posle velike borbe savladala Nemačku 59:55 (17:15, 16:14, 14:12, 12:14). Protivnik Srbije u četvrtfinalu, koje na programu u sredu, biće pobednik duela Španije i Estonije.

Izabranici selektora Slobodana Klipe posle velike borbe uspeli su da u meču osmine finala slome otpor disciplinovane i fizički moćne selekcije Nemačke. Naš mladi tim je gotovo sve vreme bio u vođstvu, ali je pobedu osigurao tek u samoj završnici susreta.

Odlično su počeli srpski kadeti jednu od najvažnijih utakmica na šampionatu. Poveli su najpre 6:0, a posle trojke sjajnog Đorđa Pažina i 12:4. Napravio je naš mladi tim nekoliko grešaka u finišu prve četvrtine što je rival iskoristio i smanjio rezultat - 17:15.

Uporni nemački tim je stigao do izjednačenja u 24. minutu - 24:24. Tada na scenu stupa Aleksandar Langović, Naš najbolji skakač istsicao se i u napadačkim akcijama, što je Srbiji pomoglo da prvo poluvreme reši u svoju korist - 33:29.

Posle nekoliko izgubljenih lopti i serije Nemaca 6:0 koji su prešli u vođstvo - 35:33 selektor Klipa je u 22. minutu bio primoran da zatraži tajm-aut. Tek u 26. minutu srpski kadeti su preko Nemanje Popovića došli do prvih poena u trećoj deonici. Trojka Đorđa Pažina i uspešne akcija Lazara Živanovića i Marka Pavićevića u nastavku duela razbudili su naš mladi tim koji je poveo sa 47:41 na isteku 30. minuta.

Trijumf Srbije najavio je borbeni Langović koji je povisio na 56:47 u 37. minutu. Nemci se ni tada nisu predali, već su trojkama Lanmilera i Vagnera na 90 sekundi pre kraja smanjili na 56:53. Usledila je neizvesna završnica u kojoj su srpski reprezentativci uz dosta sreće uspeli sa sačuvaju trijumf - 59:55 i potvrde plasman u četvrtfinale.

SRBIJA U16: Mišković, Andrić, Pavićević 4, Karapandžić 6, Pažin 15, Agoč, Živanović 6, Vasić 2, Langović 18, Marković, Tanasković 1, Popović 7.

NEMAČKA U16: Hercog 4, Van Sloten 13, Javernik 2, Brinke, Džordž 2, Hukporti 4, Auman 5, Kasin 11, Zdravevski, Vagner 8, Šurman 3, Lanmiler 3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи