Danilović: Sjajan uspeh juniorki u Mađarskoj

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da su juniorke Srbije napravile veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u mađarskom Šopronu i da se nada da će isto tako nastaviti u budućnosti.

Srpske košarkašice, rođene posle 1. januara 1999. godine, postale su viceprvakinje Evrope posle tesnog poraza u finalu od Belgije (55:53).

"Tu sam i ja da se 'ogrebem' za slavu košarkašica, mnogo sam srećan i drago mi je. Napravljen je ogroman uspeh, veliko hvala Ani Joković, stručnom štabu i igračicama. Ostaće im najlepše sećanje, nadam se da ove medalje neće biti poslednje u vašim karijerama", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković podsetila je da je osvojena treća medalja za žensku košarku za samo tri godine.

"Ne znam da li su ljudi svesni kakav je uspeh ostvaren, u kakvom stanju su klubovi, hvala Crvenoj zvezdi i "Radivoju Koraću", čije su igračice okosnica tima. Izgubili smo za jedan koš u finalu, ali je ova generacija pokazala kako se igra za državni dres", poručila je Jokovićeva, dodavši da je Danilović nastavio uspešnim putem kao i njegov prethodnik Dragan Đilas.

Selektor reprezentacije Miloš Pavlović istakao je da je ponosan na svoje izabranice.

"Devojke su bacale magiju, one su zaslužne za sve, iznele su ogroman teret. Ono što je ključno jeste da smo napravili odličnu atmosferu, uspeli smo devojke da ubedimo da imaju ogroman kvalitet i da mogu do medalje", naveo je Pavlović.

Mlade košarkašice Teodora Turudić i Ivana Katinić složile su se da još nisu svesne velikog uspeha.

"Nismo svesne uspeha, potrebno nam je vreme da se slegnu utisci. Ponosne smo", poručile su uglas vicešampionke Evrope.

Uspeh juniorki dolazi posle zlatne medalje vršnjaka iz muške reprezentacije na kontinentalnom šampionatu u Bratislavi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво