Đorđević: Skidam kapu za pristup

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Grčku sa 93:61 u prijateljskom meču na "Trofeju Beograda" u hali "Aleksandar Nikolić", a selektor Aleksandar Đorđević nije krio zadovoljstvo pristupom igrača utakmici.

"Utakmica protiv fizički spremne Crne Gore je jako važna. Mislim da se kod Grka možda malo fizički osetila utakmica od petka. Moramo da budemo pošteni prema svemu i ne treba da gledamo statistiku i rezultat. Ovo su trening utakmice, radimo, spremamo se... Mi pored svega treba da gledamo u svoj tanjir, da gledamo svoje stvari, da se okrenemo našoj igri", reko je selektor Alaksandar Đorđević posle meča sa Grčkom.

Srpski košarkaši, koji su bili bez kapitena Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice, Marka Simonovića i Nemanje Nedovića zbog povreda, odigrali su odličan meč protiv Grka oslabljenih neigranjem prve zvezde Janisa Adetokumba, već posle 15 minuta stekli su više od 20 poena prednosti i konstantno povećavali razliku.

"Znamo šta nas čeka, ne bojimo se i ne strahujemo. Hoćemo da iznesemo našu košarku na teren. Grčka je sjajna ekipa. Ni jedna ekipa neće sada otvoriti sve karte, nije ni kod nas bilo nekoliko igrača. Sigurno je da Grcima Adetokombo dodaje kvalitet, on je Ol star igrač, koji je napredovao brzinom svetlosti. Sigurno će im dati mnogo, atletikom i fizikalijama. Moji igrači ovako igraju, to im je karakteristika i mene to može samo da raduje. Skidam kapu za pristup. Vidim dobru energiju, pristup, nastavili smo tim putem i ne smemo da spustimo normu. Ne treba gledati 40 minuta ove utakmice. Mogu da budem zadovoljan delom prvog poluvremena kada je igra bila na nivou. Posle u drugom su imali neke petorke za koje mislim da nisu igrali ni na treningu. Treba samo ići dalje, zaboraviti ovo i razmišljati o meču sa Crnom Gorom. Voleo bih da to bude teža utakmica. To nam treba, da igramo na jednu loptu", zaključio je selektor.

Selektor "Helena" Kostas Misos prokomentarisao je ubedljiv poraz svojih pulena.

"Pre svega, u šest dana smo igrali četiri utakmice i putovali smo, ali to nije izgovor za ono što smo videli. Pre svega, žao mi je što Srbija nije imala pravog rivala. Mi smo imali odličan test, jer kad izgubite mnogo više naučite nego kada pobedite. Gledaćemo ovaj snimak dugo i analizirati. Srbija je igrala odlično, ali mi smo im dali šansu da odigraju bolje. Ovo je pripremni period i najvažnije je ono što će doći kada krenu takmičarske utakmice. Janis Adetokumbo nije igrao jer ima problema sa desnim kolenom, pa smo hteli da ga odmorimo", reko je selektor Grčke.

Dan ranije Grčka je trijumfovala nad Crnom Gorom (83:81), dok danas Srbija i Crna Gora od 21 sat završavaju turnir.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво