Đorđević: Čovek ne može na sve da utiče

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da "polako počinje" takmičarska ozbiljnost i da će Trofej Beograda biti dobra provera pred Evropsko prvenstvo.

"Polako počinje takmičarska ozbiljnost. Igrači su u dobrom ritmu završili pripeme. Imamo dobar ljudski i igrački kvalitet. Veliki deo našeg posla je da eliminišemo probleme, ali čovek ne može na sve da utiče", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će za vikend sa reprezentacijama Crne Gore i Grčke učestvovati na turniru Trofej Beograda.

Đorđević je naveo da će predstojeći turnir biti veoma jak i dobra provera.

Pored odranije povređenih Nemanje Nedovića i Marka Simonovića, van trenažnog procesa je i Miroslav Raduljica.

"Osim Nedovića i Simonovića, kao i Raduljice, koji će danas početi da trenira, nema ozbiljnijih problema. Oni su i dalje deo ekipe, tako živimo i radimo", istakao je Đorđević.

Nedović ima problema s ramenom i 14. ili 15. avgusta, posle druge magnetne rezonance, biće poznato da li će Đorđević moći da ga sačeka.

Selektor je rekao da je Evropsko prvenstvo veoma jako takmičenje na kojem nema favrita i istakao je da njegova ekipa ima mnogo problema sa adaptacijom na vremenske uslove u Beogradu.

"Biće problema sa adaptacijom na klimatske uslove, s obzirom na nestvarno ludo vreme u Beogradu koje, pre svega, ne odgovara igračima. Ovo je za nas mnogo teška provera u ovom trenutku, jer smo koliko juče sišli sa planine. Nismo imali utakmica osim protiv univerzitetske selekcije", kazao je on.

Đorđević je imao samo reči hvale za selektora Crne Gore Bogdana Tanjevića, za koga je rekao da je uz još nekoliko trenera njegovu generaciju "izveo na pravi put".

"Čast mi je što sedim pored legende svetske košarke. Crna Gora se brzinom svetlosti diže vizijom Tanjevića", rekao je Đorđević.

Srbija će prvu utakmicu na Trofeju Beograda igrati u subotu od 21.00 protiv Grčke, a dan kasnije u istom terminu protiv Crne Gore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи