Lesor je novo pojačanje Zvezde

Francuski krilni centar Matijas Lesor novo je pojačanje Crvene zvezde, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi na poziciji krilnog centra i centra, stiže među crveno-bele iz francuskog Nantera, za koji je igrao prošle sezone.

Lesor je poreklom sa Martinika, svoju karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za ekipe Elan Šalona (2014–2016) i Nantera (2016–2017), sa kojim je osvojio Fibin Evrokup, francuski kup, a takođe je igrajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg "šestog igrača" francuske lige uz skoro 11 poena i sedan skokova po utakmici. 

Lesora, koji je rođen 29. 9. 1995. godine, na poslednjem draftu izabrala je ekipa Filadelfije u drugoj rundi.

Za Sikserse je nastupao na letnjoj ligi. Odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije i velika snaga. Visok je 206 centimetara i težak 110 kilograma, i svojim dolaskom još više će osnažiti igru Crvene zvezde u reketu, navodi se na sajtu.

"Reč je o veoma talentovanom igraču i sa te strane nastavljamo sa ulaganjem u budućnost. Matijas je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal, i očigledno je prepoznao da će napredovati u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Majk Cirbes, Ognjen Kuzmić. Formiramo mlad, izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče, i sa te strane očekujemo strpljenje", izjavio je po potpisivanju ugovora direktor Zvezde Davor Ristović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се