Focis završio profesionalnu karijeru

Grčki košarkaš i trostruki osvajač Evrolige Antonis Focis saopštio je da završava profesionalnu karijeru, ali da neće u potpunosti napustiti košarku.

"Počeo sam sa 16 godina u Panatinaikosu i na parketu sam proveo 20 godina. Voleo sam zeleni dres, nikada ga nisam skrivao, nikada ga nisam prodao. Imao sam sreće da igram u NBA ligi i drugim velikim klubovima u Evropi. Na ličnom nivou postao sam otac i taj osećaj ne može ni sa čim da se poredi", rekao je Focis, objavljeno je na sajtu Evrolige.

"Nakon mnogo ražmišljanja odlučio sam da je vreme da završim karijeru. Dao sam ono što sam mogao da dam, a pošto mi nije namenjeno da se penzionišem kao igrač Panatinaikosa ne bih želeo da nastavim da igram profesionalno u nekom drugom grčkom ili evropskom klubu", rekao je 36-godišnji Focis.

On je u Panatinaikosu proveo 12 sezona, osvojio tri Evrolige 2000, 2009, i 2011. godine kao i 10 titula šampiona Grčke i šest Kupova.

Focis je u Real Madridu proveo dve sezone i osvojio titulu prvaka Španije 2005. godine.

On je rekao da će nastaviti da igra amaterski u svom prvom klubu Ilisijakosu.

"Nastaviću da igram na amaterskom nivou i odlučio sam da igram ove godine u Ilisijakosu, koji je moj prvi klub, a povezan je sa mojom prošlošću i mojim ocem", kazao je Focis.

Sa reprezentacijom Grčke Focis je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2006. godine, na Evropskom prvenstvu 2005. godine osvojio je zlatnu medalju i 2009. godine bronzanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво