Sale okupio "orlove", počinje operacija "Evrobasket 2017"

Okupljanjem u beogradskom hotelu "Kraun plaza", košarkaška reprezentacija Srbije zvanično je započela operaciju "Evrobasket 2017", gde je cilj najveći mogući. Selektoru Đorđeviću se javilo svih 17 igrača sa skraćenog spiska.

Svetski i olimpijski vicešampioni okupili su se u Beogradu sa novim ciljem – nastaviti kontinuitet uspeha na velikim takmičenjima i na Evropskom šampionatu, koji će naša selekcija kompletno odigrati u Istanbulu.

Selektoru Đorđeviću su se na prvi raport javili sledeći igrači: Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović, Stefan Birčević, Miloš Teodosić, Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Vladimir Štimac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Vasilije Micić i Boban Marjanović.

Selektor Đorđević je rekao da njegova ekipa odlazi na Evropsko prvenstvo s ambicijom da osvoji jednu od medalja, ali da ne želi da stvara pritisak pre početka priprema.

"Znamo šta nam je činiti, znamo zadatak. Ne želim da stvaram presiju, jer mislim da sam to već uradio na prethodnom sastanku. Naš karakter nam ne dozvoljava da uđemo s manjim ambicijama nego što je osvajanje medalje. Mislim da ova generacija zaslužuje da ceo ovaj period u kom smo bili zajedno kruniše osvajanjem medalje", rekao je Đorđević novinarima na okupljanju u Beogradu.

Reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo, a na okupljanju se pojavilo 16 igrača, dok će se kasnije tokom dana priključiti i Milan Mačvan, koji je bio na pregovorima sa novim klubom.

"Mislim da su svi igrači imali dosta vremena da se odmore. Mislim da su puni elana i želje da krenu u ove pripreme na pravi način. Neki povrede vuku iz prvenstva, ali mislim da će za tri-četiri dana svi biti na istom i da ćemo tada krenuti s našim pripremama, znamo šta nas čeka", rekao je on.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

"Nadam se da će nam Istanbul doneti sreću, kao što je nekim našim reprezentativcima ove godine već doneo sreću", dodao je Đorđević.

Upitan da prokomentariše konkurenciju na Evropskom prvenstvu, Đorđević je ocenio da će to takmičenje biti jedno od najjačih.

"Španija će doći u najjačem sastavu. Braća Gasol su predvodnici te reprezentacije. Španija uvek ide na medalju. Imaju kontinuitet u radu i rezultatima. Francuska dolazi oslabljena, ali imaju jako dobre atlete i sistem. Litvanija će biti izuzetna, a razmišljamo još o Grčkoj, Hrvatska se prošle godine pokazala kao jedna od izuzetnih reprezentacija", rekao je Đorđević.

Reprezentativci 23. jula putuju na Kopaonik, gde će tokom dve nedelje obaviti prvi deo priprema, a potom ih od 11. do 13. avgusta očekuje turnir "Trofej Beograda".

Posle toga izabranici selektora Đorđevića putuju na turnir u Hamburgu, pa u Atinu na turnir "Akropolis".

Evropsko prvenstvo će se održati od 31. avgusta do 17. septembra.

Pored priče o Evrobasketu, na okupljanju je bilo reči i o masovnim otkazima u univerzitetskoj reprezentaciji, što su osudili i selektor Đorđević i predsednik KSS-a Danilović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво