Jokiću izmakla nagrada, Vestbruk MVP sezone

Naš košarkaški internacionalac Nikola Jokić nije dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao u protekloj NBA sezoni jer je tu titulu odneo krilo Milvokija Janis Adentokumbo. Za najkorisnijeg igrača proglašen je bek Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk koji iza sebe ima sezonu kakvu niko nije imao u poslednjih 45 godina.

Statistika nastupa Rasela Vestbruka tokom protekle sezone se gotovo graniči sa nemogućim.

Na 82 utakmice zabeležio je čak 42 tripl-dabla, sa prosekom od 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije, a dva puta je imao seriju od sedam tripl-dablova, po čemu je prvi u istoriji NBA. Uz to je četiri puta bio igrač nedelje i dva puta, u novembru i februaru, igrač meseca Zapadne konferencije. Statistika koju, verovatno, još dugo niko neće nadmašiti.

Naš internacionalac Nikola Jokić se našao u takođe žestokoj konkurenciji za izbor igrača koji je najviše napredovao u protekloj NBA sezoni.

Uprkos sjajnim rezultatima koje je ostvario tokom sezone i osvojio simpatije publike i saigrača, titulu je odneo grčki košarkaš Janis Adetokubo.

Krilo Milvoki Baksa Janis Adetokubo je dobio 428 poena u glasanju, dok je Jokić kao drugoplasirani imao 161.

I Grk nigerijskog porekla ima impozantnu statistiku. Protekle sezone je prosečno beležio 22,9 poena uz 8,8 skokova i 5,4 asistencija; tri puta je zabeležio tripl-dabl u sezoni i ima ih ukupno osam u karijeri; i postao je peti igrač u istoriji NBA koji je predvodio svoj tim u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i blokadama u jednoj sezoni.

Upravo ovako sjajna statistika rivala našeg internacionalca potvrđuje koliko je Nikola Jokić morao sjajno igrati da bi se uopšte našao u ovakvoj konkurenciji na drugom mestu.

Nikola Jokić je bio i u užoj konkurenciji za najbolju asistenciju ali je i tu titulu odneo Stef Kari iz šampionskog Golden Stejta.

Najbolji trener je Majk D'Entoni iz Hjustona, defanzivac je Drejmond Grin iz Golden Stejta, ruki je Malkom Brongdon iz Milvokja, a "šesti igrač" Erik Gordon iu Čikaga. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво