Srbija izgubila od Letonije, ništa od četvrtfinala EP

Srbija – Letonija 70:75. Košarkašice Srbije eliminisane su u baražu za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su u Pragu izgubile od Letonije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije neće braniti zlato osvojeno pre dve godine, pošto je na Evropskom prvenstvu u Češkoj poražena od Letonije sa 75:70, u baražu za četvrtfinale takmičenja.

Letonke će u četvrtfinalu igrati protiv Španije, a aktuelne šampionke Evrope su takmičenje završile sa samo jednom pobedom i tri poraza.

Selekciju Letonije su do pobede predvodile Kristine Vitola sa 19 poena i Anete Stajnberga sa 18. U redovima Srbije najbolja je bila Tamara Radočaj sa 14 poena, Jelena Milovanović je ubacila poen manje, a Sonja Petrović je meč završila sa 10 poena.

Izabranice Stevana Karadžića su loše počele meč, pa su već sredinom prve deonice imale dvocifreni zaostatak (4:14).

Letonija je prednost održavala sve do finiša druge četvrtine, kada je Srbija, predvođena Jelenom Milovanović, prišla na samo dva poena zaostatka. Milovanovićeva je dvadesetak sekundi pre velikog odmora imala priliku da donese Srbiji izjednačenje, ali nije bila precizna.

Ono što njoj nije pošlo za rukom jeste Tini Jovanović na početku treće četvrtine, kada je sa tri poena donela prednost Srbiji (35:34).

Letonke su u nastavku te deonice ponovo stekle prednost, ali Tamara Radočaj sa nekoliko važnih poena u njenom finišu nije dozvolila protivnicima da se "odlepe".

Međutim, posle tri i po minuta igre u četvrtoj četvrtini, Letonija je ponovo stigla do plus deset (55:65). Srbija je uspela da priđe na dva poena zaostatka, ali je to bilo sve što su i aktuelne šampionke Evrope uradile.

Ovako je protekao meč: 

19.45 – Kraj, Srbija – Letonija 70:75. 

19.29 – Pet minuta je ostalo do kraja meča, a Letonija vodi sa 65:60.

Imale su Letonke i dvocifrenu prednost, ali srpske košarkašice ne planiraju da se predaju do samog kraja. 

19.16 – Posle tri odigrane četvrtine, Letonija vodi protiv Srbije sa 53:51.

Odlična deonica za Tamaru Radočaj, koja je stigla do 12 poena (dve trojke), dok Jelena Milovanović i dalje ima 11. Na drugoj strani Stajnberga ima 15, Basko 13. 

19.08 – Stigla je Srbija do vođstva na startu drugog poluvremena, ali serijom trojki Letonija ponovo vraća prednost na svoju stranu – 44:41. 

18.57 – Nastavljen je meč u Pragu. 

18.42 – Poluvreme, Letonija vodi protiv Srbije sa 34:32.

Ponovo je Maja Škorić napravila pozitivni uticaj na ekipu od kada je ušla u igru. Jelena Milovanović najefikasnija sa devet poena, ali važno je da se i ostatak ekipe priključio postizanju poena. 

18.32 – Mnogo bolja igra Srbije u drugoj deonici, pa Letonija sada vodi sa 31:26.

Pojačan je ritam u odbrani, dok je i napad dosta raznovrsniji, što odmah daje rezultata. 

18.21 – Posle prvih deset minuta, Letonija vodi protiv Srbije sa 24:12.

Loša igra srpskih košarkašica, naročito u odbrani. Nevena Jovanović postigla je šest poena, Sonja Petrović ima četiri. Na drugoj strani Stajnberga je postigla čak 11. 

18.11 – Sredina igre u prvoj četvrtini, a Letonke već imaju ubedljivu prednost – 14:4. 

18.00 – Počeo je meč u Pragu.

17.53 – Igračice obe ekipe izlaze na teren, očekujemo intoniranje himni. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво