Zvezda: Mekel se duplo naplatio, Fiba zažmurila

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da radi na rešavanju zabrane transfera igrača povodom dugovanja svom bivšem igraču Galu Mekelu, ali je naveo da Izraelac nije poštovao dogovor i da se "naplatio duplo" prelaskom u Makabi, a crveno-beli su optužili Međunarodnu košarkašku federaciju (Fiba) da je "zažmurila" kada je donosila presudu.

Fiba je u subotu zabranila Zvezdi dovođenje novih igrača zbog dugovanja prema svom bivšem igraču Galu Mekelu.

Mekel je na početku sezone 2015-2016. došao u Zvezdu, ali je dobio otkaz u toku sezone jer nije ispunio očekivanja. Beogradski klub mora da isplati sva primanja koja sleduju Mekelu, koji je tokom te sezone prešao u Makabi.

Zvezda je u saopštenju navela da je zabrinjavaju "sumnjive okolnosti prelaska Mekela u Makabi po tadašnjim uslovima, kako bi se izigrao beogradski klub", ali i pravila na koje je, kako se navodi, Fiba "zažmurila presuđujući u ovom slučaju". 

"Izraelski reprezentativac je prvo postigao sporazum sa Crvenom zvezdom po kome bi mu bile isplaćene samo plate koje je zaradio igrajući za Crvenu zvezdu, a u slučaju pronalaska novog kluba, te obaveze bi preuzeo drugi klub, kao što su u istoj sezoni uradili Sofoklis Skorcanitis, sporazumni raskid ugovora i isplaćene tri plate do odlaska, ali i Rajan Tompson. Međutim, Gal Mekel je nakon toga potpisao vrlo unosan ugovor sa Makabijem vredan 1,3 miliona dolara i sa vrlo 'zanimljivom' dinamikom isplate rata", navodi se u saopštenju.

Beogradski klub naveo je da ga mnogo više zabrinjava što iza presude Fiba, koja kako se ocenjuje, nema pravno utemeljenje, "stoje dobro poznati ljudi sa ovih prostora" i navela svog nekadašnjeg igrača Zorana Radovića, kao i Milana Opačića.

Zvezda je navela da se slučajem Gala Mekela bavio veliki advokatski tim, ali da je nejasno zbog čega se Fiba kao krovna organizacija oglušila o prvo pravilo: "Fiba uvažava činjenicu da je igrač zaradio određeni novac u novom klubu, u periodu u kome je trebalo da bude angažovan u Zvezdi, pa samim tim ne trpi štetu zbog raskida ugovora sa našim klubom, jer je novac nadoknadio na drugoj strani".

"KK Crvena zvezda je u fazi rešavanja ovog problema, deo prve rate po dogovoru je već isplaćen", navodi se na klupskom sajtu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво