Zvezda odbranila titulu šampiona Srbije

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu FMP-a sa 87:57 i u trećem meču finala i tako 18. put osvojili titulu nacionanog šampiona.

Crvena zvezda osvojila je i treći trofej u sezoni, pošto je posle Kupa Radivoja Koraća i ABA lige osvojila i nacionalni šampionat.

Izabranici Dejana Radonjića i u trećem meču su bili dominantni i zabeležili još jednu ubedljivu pobedu protiv FMP-a – 87:57.

Najbolji strelac i MVP finala je Ognjen Dobrić, koji je u trećem susretu postigao 25 poena.

Najefikasniji u redovima Zvezde uz njega bili su Dangubić sa 16, kao i Mitrović, Simonović i Lazić sa po sedam postignutih poena.

Kod gostiju najraspoloženiji bili su Radanov i Ostin sa po 13 postignutih poena. 

Zvezdi je ovo treći uzastopni trofej državnog prvenstva, a 18. u istoriji u tom takmičenju. 

Ovako je protekao poslednji meč finalne serije:

21.38 – Kraj meča. Zvezda je odbranila trofej pobedom od 87:57. 

21.25 – Počela je poslednja četvrtina.

21.23 – Završena je treća četvrtina, Crvena zvezda vodi sa 75:42. Još jedna rutinska četvrtina za Zvezdu. U trećoj deonici su najzapaženiji bili Volters, Bjelica i Simonović koji su iskoristili svoje minute sa klupe.

21.03 – Počelo je drugo poluvreme u dvorani "Aleksandar Nikolić". 

20.48 – Završeno je prvo poluvreme, Zvezda vodi sa 46:24. Nastavila je Zvezda sa dominantnom igrom i u drugoj deocini, dobrom odbranom su naterali FMP na dosta izgubljenih lopti, koje su uspeli da pretvore u lake poene u tranziciji. Najefikasniji nakon 20 minuta igre su Dobrić sa 19 i Dangubić sa 11 postignutih poena. U redovima FMP-a su Bursać sa šest i Radanov sa pet poena. 

20.28 – Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi sa 30:9. Crvena zvezda je mnogo bolje otvorila meč, imala seriju od 13:0, pa kasnije i 17:2 i na krilima raspoloženih Dobrića koji je postigao 13 i Dangubića koji je imao šest poena, potpuno dominirala nad protivnikom.  

20.02 – Počeo je meč u hali "Aleksandar Nikolić". 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара