Vujošević: "Očekujem dobru košarku na derbiju"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da u "večitom" derbiju, koji se igra u osmom kolu regionalne NLB lige, očekuje "dobru košarku i lepu atmosferu na tribinama".

Vujošević je ocenio da je Crvena zvezda napravila dobar tim za novu sezonu, precizirajući da to potvrđuju dosadašnji rezultati..

"Njihov tim je dobra kombinacija iskusnih i talentovanih mladih igrača, odnosno košarkaša koji su bili u Zvezdi prošle sezone i novajlija", napomenuo je trener "crno-belih" i dodao da njegovim izabranicima "ne ide na ruku" raspored odigravanja utakmica, pošto su se tek sinoć vratili sa evroligaškog okršaja u Atini.

Kao poseban kvalitet najvećeg rivala iskusni stručnjak je istakao dovođenje Svetislava Pešića na klupu kluba sa Malog Kalemegdana. "Pešić u Zvezdi radi vrlo zahvalan posao. On pred sobom ima takmičarske obaveze u ovoj sezoni, ali istovremeno pred njim je i zadatak stvaranja sistema za naredni period", naglasio je Vujošević. Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je protivnik koji, kakav god sastav da ima, zaslužuje "maksimalno poštovanje".

"Ove godine 'crveno-beli' imaju nesumnjivo jači tim nego prošle, ali za nas su susreti sa njima uvek jako bitni. Uveren sam da ćemo i sutra pružiti maskimum i verujem da smo kadri da zabeležimo veliku pobedu koja bi puno značila i nama i našim pristalicama", poručio je Vujošević. On je pozvao Partizanove navijače da u velikom broju dođu u "Pionir" i zatražio od njih da navijaju "u sportskom duhu i bez stvaranja tenzija".

Kapiten Partizana Petar Božić podsetio je da su "crveno-beli" u proteklih nekoliko meseci pretrpeli puno promena na svim nivoima. "Promenili su upravu, trenera i veliki broj igrača. Mislim da su, što se tiče igračkog kadra, napravili dobru selekciju i da su rival sa kojim moramo biti oprezni", zaključio je Božić.

Sutrašnji duel najtrofejnijih srpskih klubova, koji u Pioniru počinje u 18.30 časova, biće 183. po redu, a "crno-beli" su uspešniji pošto su zabeležili 100 pobeda, uz pet remija i 77 trijumfa Crvene zvezde.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво