Pešić: "U derbijima igrači pokazuju koliko vrede"

Košarkaški "večiti derbiji" su utakmice na kojima igrači pokazuju da li su spremni za vrhunske domete, izjavio je trener beogradske Crvene zvezde Svetislav Pešić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u sutrašnjem meču osmog kola Jadranske lige prednost Partizana to što je većina igrača "crno-belih" do sada već odigrala nekoliko "večitih derbija".

"Naša ekipa mora da savlada poteškoće, da u atmosferi specifičnoj za derbije pokaže da može da napreduje. Ovi utakmice se i zovu derbiji zato što na njima važi ona izreka 'ili jesi, ili nisi'", objasnio je Pešić. On je naveo da izuzetno ceni ekipu gradskog rivala, jer je ona, kako je istakao, rezultatima u poslednjih nekoliko godina pokazala koliko vredi.

"Oni su svojim igrama poslednjih godina pokazali koliko vrede. Kao košarkaši trener, ponosan sam što u Partizanu postoje tako dobri momci, a verujem da i Dule (Dušan Vujošević) tako misli", lepim rečima je Pešić prokomentarisao karakteristike protivnika. Trener Zvezde imao je, međutim, zamerku na činjenicu da je Partizan kao domaćin utakmicu ostavio samo nekoliko desetina ulaznica za navijače "crveno-belih".  "Ova se utakmica, na kraju krajeva, i igra zbog navijača, ali dobro... Partizan će imati veću podršku sa tribina, a nama je daleko važnije da se koncentrišemo na teren, da probamo da izvučemo maksimum i namučimo protivnika", zaključio je Pešić.

On je dodao da još uvek ne može da računa na povređenog beka Mirka Kovača, a da su svi ostali igrači u konkurenciji za tim. 

Utakmica osmog kola Jadranske lige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra u hali "Pionir" od 18.30.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво