Crvena zvezda prvi finalista domaćeg šampionata

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mega leksa rezultatom 84:75 u meču odigranom u Sremskoj Mitrovici, pa su tako, posle 2:0 u polufinalnoj seriji, izborili pravo da u finalu plej-ofa brane titulu.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su u drugoj utakmici polufinala savladali Mega Leks u Sremskoj Mitrovici rezultatom 84:75 (28:26, 19:13, 20:27, 17:9).

Pred 1.800 gledalaca u dvorani "Pinki", Zvezda je praktično rutinski završila posao i sa 2:0 prošla u finale, ali glavobolju treneru Dejanu Radonjiću donela je nova povreda reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića, koji je uz dosta muke i očigledne bolove napustio teren početkom poslednje deonice.

Najbolji u redovima šampiona bio je Dion Tompson sa 15 poena i šest skokova, Čarls Dženkins postigao je 14, a Ognjen Kuzmić 10 poena. Kod domaćina Ognjen Jaramaz postigao je 14, Radosav Spasojević 13, a Nikola Rebić 12 poena.

Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Partizan i FMP, a gde je trenutni skor 1:0 za ekipu iz Železnika.

Ovako je tekao duel: 

22.43 – Kraj meča, Crvena zvezda je slavila rezultatom 84:75.

22.15 – Kraj treće deonice, Zvezda vodi 67:66. Još jedna veoma neizvesna i zanimljiva četvrtina, Zvezda je raspoloženo šuterski otvorila drugo poluvreme i taman kada se činilo da će potpuno slomiti Megu, domaći tim se odličnom igrom i serijom od 16-0 potpuno vratio u meč, anulirao zaostatak od 15 poena i čak poveo u jednom trenutku. 

21.40 – Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi sa 47:39. Veoma zanimljiv meč igra se u Sremskoj Mitrovici, postignuto je dosta poena, igra se u serijama i sa dosta taktičkih nadmudrivanja. Zvezda je veliku prednost pod košem prenela i u drugu četvrtini i gotovo bez šuta za tri poena došla do dvocifrene prednosti u jednom trenutku. Mega je u konstantnom deficitu poena koji pokušava da nadoknadi bržom igrom i sa dosta šuteva za tri poena koji ipak u sve manjem broju pogađaju. Najefikasniji u redovima gostiju su Kuzmić sa 10, Tompson sa devet i Dženkins sa osam postignutih poena. Kod Mege najraspoloženiji su Spasojević sa devet i Novak i Samardžiski sa po šest poena. 

21.20 – Završena je prva četvrtina, Zvezda vodi sa 28:26. Crveno-beli su očekivano ostvarili dominaciju u reketu zbog nedostatka kadra domaćina, ali je Mega uspela da što solidnim šutem za tri, što brzim poenima u tranziciji, rezultatski isprati goste.  

21.00 – Počeo je drugi polufinalni meč.

20.56 –  U dvorani "Pinki" u Sremskoj Mitrovici intonirana je himna Republike Srbije.

20.55 – Košarkaši obe ekipe izašli su na teren na zagrevanje.

Sastav Zvezde: Jović, Dženkins, Lazić, Dangubić, Kuzmić.

Sastav Mege: Novak, Mušidi, Jaramaz, Simeunović, Samardžiski.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи