Читај ми!

Klivlend protiv Golden Stejta za titulu, Džejms u istoriji

Košarkaši Klivlend Kavalirsa iskoristili su prvu meč loptu i savladali Boston Seltikse sa 135:102 u četvrtoj utakmici finala istočne konferencije. Klivlend je slavio sa ukupnih 4:1 u seriji i plasirao se u NBA finale.

Košarkaši Klivlenda i Golden Stejta treću godinu u nizu boriće se za titulu šampiona NBA lige.

Branilac prstena Klivlend izborio je novi sudar sa Voriorsima pošto je ubedljivom pobedom u Bostonu 135:102 otišao u veliko finale rezultatom 4:1 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije.

Meč u Boston gardenu obeležio je Lebron Džejms sa 35 poena i nadmašio 19 godina star rekord legendarnog Majkla Džordana na listi najboljeg strelca plej-ofa, pa se sada nalazi na brojki od 5.995 koševa.

"Broj (23) nosim zbog Majka. Zaljubio sam se u košarku zbog njega, zbog svega onoga što je uspeo da postigne. Kada gledate Majkla Džordana, to je skoro kao da gledate boga. Nisam mislio da ću moći da budem kao Majkl", rekao je Džejms, koji će sedmu godinu uzastopno igrati u finalu lige.

Lebron je u 11 od 13 utakmica u plej-ofu postigao najmanje 30 poena po utakmici.

Pored "Kralja" u 12. pobedi Kavsa ove sezone u doigravanju, uz samo jedan poraz, istakli su se Kajri Irving sa 24 i Kevin Lav sa 15, dok je u poraženom timu Ejveri Bredli završio meč sa 23 poena.

Finalna serija Klivlenda i Golden Stejta počinje u noći između 1. i 2. juna u Ohaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара