Vujošević: Moramo da pobedimo Orlean

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je naredni meč u Evroligi sa francuskim Orleanom rezultatski veoma bitan, ukoliko ekipa želi da se plasira među 16 najboljih u tom takmičenju.

Partizan u četvrtak u 20.45 u hali "Pionir" dočekuje Orlean u trećem kolu grupe B Evrolige.

"Francuzi su već pokazali da umeju da naprave iznenađenje, jer su se plasirali u Evroligu, u konkurenciji u kojoj se očkivalo da će proći italijanski Beneton", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.  Prema njegovim rečima, Orlean ima ekipu koja zaslužuje respekt i koja pre svega igra dobro u odbrani.

"Dočekujemo ih sa problemima, jer se Dušan Kecman još nije oporavio od bolesti, a Petar Božić mora da pauzira zbog povreda mišića", rekao je Vujošević i  istakao da crno-beli moraju naredni meč da pobede, bez obzira na probleme.

"Nadam se da će bez obzira na preklapanje sa fudbalskom utakmicom između Partizana i Briža u Ligi Evrope navijači umeti da se organizuju. Podrška treba i njima i nama", rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Aleksandar Rašić naglasio je da ekipu očekuje veoma važna utakmica, koja dolazi posle dva poraza u Evroligi.

"Trudićemo se da pobedimo pred domaćim navijačima, jer nam je to važno zbog rezultata, ali i samopouzdanja", rekao je Rašić i dodao da nije zadovoljan kako igra u ovoj sezoni: "Nadam se da ću odigrati bolje i voditi ekipu kako se od mene očekuje".

Košarkaši Partizana trenutno zauzimaju peto mesto u grupi B Evrolige sa dva poraza, dok je Orlean šesti, takođe sa dva poraza.

Erv: atmosfera u Pioniru test za naše nerve

Trener košarkaša francuskog Orleana Filip Evr istakao je uoči susreta trećeg kola B grupe Evrolige protiv Partizana da će atmosfera u dvorani Pionir predstavljati test za nervni sistem njegovih pulena.

"Svi u Evropi znaju kakvu podršku imaju igrači najtrofejnijeg srpskog kluba na domaćem terenu", rekao je Erv i dodao da je Partizan klub sa puno dobrih strana.

"Svake godine Beograđani imaju mlad tim od koga se ne očekuje puno. Talentovani igrači, međutim, vrlo brzo pokažu kvalitet i odlični rezultati ne izostaju", naveo je Erv, uz napomenu da su crno beli, po njegovom mišljenju, "uvek konkurentni u Evropi".

Bek francuskog tima Loren Sijara podsetio je da rivali u prva dva kola najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja nisu zabeližili pobedu, što je dodatni pritisak pred meč.

"Igramo protiv velikog i trofejnog kluba. Utakmica u Beogradu za nas je praktično poslednja šansa da uhvatimo priključak u trci za plasman u Top 16", naglasio je Sijara i dodao da je za njega Partizan "škola vrhunskih evropskih košarkaša".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво