Читај ми!

Boston prekinuo seriju Klivlenda

Košarkaši Bostona pobedili su na gostovanju Klivlend 111:108 i smanjili rezultat na 1:2 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Seltiksi su u Klivlendu slavili trojkom Ejverija Bredlija u poslednjoj sekundi i vratili jedan brejk, ali i naneli prvi poraz aktuelnom šampionu u doigravanju.

Pobeda dobija još više na značaju kada se zna da je Boston igrao bez svog najboljeg igrača Ajzee Tomasa zbog povrede i da je nadoknadio čak 21 poen zaostatka u trećoj deonici.

Tomasa je odlično odmenio Markus Smart sa 27 poena, Bredli je dodao 20, Al Horford 16, dok su kod Kavalirsa istakli Kajri Irving sa 29 i Kevin Lav sa 28.

"Svi su popravili igru u trećoj utakmici, pogotovo posle povrede našeg brata. Naša ljubav i podrška idu Ajzei. Voleli bismo da je bio ovde, ali razumemo. Nastavljamo da se borimo, svako je uradio svoj deo posla", rekao je Smart.

Klivlend je pretrpeo prvi poraz u plej-ofu još od četvrte utakmice prošlogodišnjeg velikog finala. Kavalirsi su u trećoj četvrtini imali 21 poen prednosti (77:56), ali nisu uspeli da je sačuvaju.

Najveća zvezda Kavalirsa Lebron Džejms odigrao je jednu od najgorih utakmica u plej-ofu u karijeri, postigao je svega 11 poena, uz šest skokova, šest asistencija i šest izgubljenih lopti. On je prekinuo niz od osam uzastopnih utakmica u plej-ofu u kojima je postigao najmanje 30 poena. On se na putu do pres sale verbalno sukobio sa jednim navijačem, koji ga je zadirkivao zbog loše partije.

"Nisam imao igru. Kada dozvolite takvom timu da preuzme inicijativu gotovo da ste sigurni da će takav šut, u poslednjim sekundama, da uđe u koš", rekao je Džejms.

Naredna četvrta utakmica igra se u utorak u Klivlendu.

"Na neki način mi je i drago što se ovo dogodilo na ovakav način. Moramo da igramo mnogo bolje. Ima nevolja u plej-ofu, a ako je trebalo da se dogodi, neka se sada dogodi. Moramo da se saberemo i da se vratimo očajničkoj košarci koju je Boston igrao u trećem meču. Moramo da budemo mnogo bolji", rekao je Džejms.

Četvrta utakmica finala Istoka je na programu u noći između utorka i srede od dva sata i 30 minuta posle ponoći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара