Olimpijakos i Fenerbahče u finalu Evrolige

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti Evrolige, pošto su u polufinalu savladali ekipu CSKA sa 82:78. Njima se pridružio Fenerbahče, koji je u svom polufinalnom duelu savladao madridski Real sa 84:75.

22:34 – Fenerbahče je finalista Evrolige, pošto je savladao Real iz Madrida sa 84:75. Najefikasniji u timu Željka Obradovića bio je Udo Ekpe sa 18 poena, a pratili su ga Bogdan Bogdanović sa 14 poena, odnosno Jan Veseli i Nikola Kalinić sa po 12. Najefikasniji u španskom timu bio je Serhio Ljulj sa 28 poena.

22.03 – U poslednjih deset minuta Fenerbahče ulazi sa prednošću od 13 poena (63:50).

21.27 – Poluvreme na duelu Fenerbahče – Real Madrid (44:34). Najefikasniji u turskom timu su Bogdanović i Veseli sa po deset poena, dok je osam poena postigao Nikola Kalinić. Daleko najveći doprinos kod "los blankosa" ima Serhio Ljulj sa 19 poena. 

20.53 – Fenerbahče vodi nakon deset minuta košarke sa 21:13. U prvoj deonici, za tim Željka Obradovića, Kalinić je postigao tri poena a Bogdanović je postigao dva poena.

20.31 – Počeo je duel između Fenerbahčea i madridskog Reala.

19.43 – Kraj, Olimpijakos je savladao ekipu CSKA sa 82:78 i plasirao se u finale Evrolige.

Teodosić najefikasniji na meču sa 23 poena, De Kolo je postigao 16. U pobedničkom sastavu istakli su se Spanulis, Printezis i Papanikolau sa po 14 poena.

19.34 – U toku je poslednji minut meča, a Olimpijakos vodi sa 79:77 i ima napad.

19.20 – Mali broj poena u poslednjoj četvrtini, očigledno nas očekuje neizvesna završnica. CSKA na sredini poslednje četvrtine vodi sa 69:67.

19.07 – CSKA pokušava da se odlepi, ali Olimpijakos postiže dve trojke u 30. minutu meča, pa je situacija i dalje neizvesna. Pre poslednje četvrtine, "armejci" vode sa 64:60.

Teodosić najefikasniji na meču sa 19 poena, De Kolo ima 14, koliko na drugoj strani Papanikolau i Printezis.

18.50 – Pokušava Olimpijakos da stigne prednost rivala, ali CSKA sredinom treće četvrtine i dalje vodi – 51:44.

18.22 – Poluvreme u Istanbulu, CSKA vodi protiv Olmpijakosa sa 40:33.

Miloš Teodosić je u drugoj četvrtini postigao tri trojke i sa 15 postignutih poena najefikasniji je igrač meča. Deset poena dodao je De Kolo, koliko na drugoj strani ima Jorgos Printezis.

18.04 – Sredina igre u drugoj četvrtini, CSKA održava prednost – 26:20.

17.52 – Miloš Teodosić vezao je pet poena za ruski tim, koji posle prve četvrtine vodi protiv Olimpijakosa sa 18:12.

17.40 – Bolji početak "armejaca", ali vraća se brzo Olimpijakos, pa je na sredini prve četvrtine rezultat izjednačen – 9:9.

17.30 – Počelo je prvo polufinale Evrolige.

Najbolje četiri ekipe ove sezone u produženom formatu Evrolige nalaze se u Istanbulu, gde će sve svoje snage preusmeriti na samo jedan cilj – kako postati šampion Evrope.

Svi žele prestižni trofej, ali do njega će doći samo jedna ekipa. Četiri trenera složila su se pred početak turnira da favorita nema.

Prvi polufinalni meč igraju CSKA i Olimpijakos. "Armejci" važe za blage favorite, u Istanbulu brane pehar osvojen prošle godine, ali do sada su tri puta na završnim turnirima gubili od Olimpijakosa.

Pirejci su dva puta u poslednjih pet godina bili šampioni Evrope, a u oba slučaja su na završnim turnirima do trofeja dolazili preko Moskovljana, pa je jasno da nas očekuje neizvestan i uzbudljiv meč.

Ništa manje drame ne bi trebalo da bude ni u drugom finalu, gde se faktički domaćin, ekipa Fenerbahčea, sastaje sa madridskim Realom.

"Kraljevski" klub juri desetu titulu šampiona Evrope, ima jak sastav, ali će na drugoj strani biti najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, u čijoj vojsci su Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Jan Veseli...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара