Partizan uz zvuk sirene srušio Zvezdu

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde sa 78:77 u okviru devetog kola Superlige Srbije poenima Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi.

Partizan je do trijumfa došao uz zvuk sirene u 40. minutu, a junak pobede bio je Novica Veličković koji je pogodio za dva poena. To je crno-belima ujedno bila i prva prednost na utakmici.

Crno-bele su do pobede predvodili Veličković i Vilijam Hečer sa po 16 poena, dok su Mihailo Andrić i Stefan Birčević dali po 12.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio Marko Simonović sa 20 poena, 13 je postigao Marko Gudurić, a 10 je dao Nejtan Volters.

Zvezda i Partizan nalaze se na deobi prvog mesta sa po osam pobeda i jednim porazom.
Zvezda je konstatno tokom celog meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila u prednosti.

Maksimalna razlika bila je 13 poena u prvom delu, da bi u drugom poluvremenu ona iznosila 12 - 62:50.

Crno-beli su u prvom delu meča imali samo četiri pogođena šut za dva poena iz 10 pokušaja, ali su trojkama i pre svega i slobodnim bacanjim ostali u igri. Ekipa Aleksandra Džikića pogodila je 18 od 19 slobodnih bacanja, dok je Zvezda imala samo osam ubačenih iz 18 pokušaja.

Zvezda je bolje počela utakmici i sa dve vezane trojke Dženkinsa i Stefana Jovića, kao i dvojkom pleja crveno-belih povela sa 8:0. Partizan je imao dosta problema u organizaciji napda i sredinom prve četvrtine imao je dvocifren zaostatak - 15:4, ali su crno-beli ipak u finišu tog perioda, i pored toga što nisu postigli nijedan poen iz igre sve do isteka devetog minuta, da priđu na tri poena zaostatka.

Crveno-beli su u drugu četvrtinu ušli kao na početku meča, čvrstom odbranom i raspoloženim šutom ponovo su došli do dvocifrene prednosti 31:18, ali je Partizan brzo odgovorio serijom 10:1 i uveo meč u rezultatsku ravnotežu.

Ekipada Dejana Radonjića je na poluvremenu vodila sa 41:38, da bi Marko Simonović na početku treće deonice, kao i u drugoj četvrtini, dobrim šutom Zvezdu povukao do nove dvocifrene prednosti 62:50.

Partizan je ipak u finišu treće i na početku četvrte deonice ponovo uhvatio priključak, najviše zahvaljujući Vilijamu Hečeru i Stefanu Birčeviću, pa su na sedam minuta do kraja meča imali zaostatak od tri poena 59:62.

Crvena zvezda je u završnici susreta imala mnogo problema sa linije za slobodna bacanja, ali Partizan to u tim trenucima nije uspeo da iskoristi, iako je na dva i po minuta pre kraja imao zaostatak od pola koša posle trojke Veličkovića - 70:71.

Marko Simonović je na drugoj strani odmah uzvartio istom merom, da bi crno-beli ponovo došli na pola koša zaostatka pogotkom Hečera sa distance.

Zvezda nije realizovala naredni napad, a Partizan je na minut i 10 sekundi pre kraja imao idealnu priliku da po prvi put dođe do prednosti, ali je Hečer promašio dva slobodna bacanja. Promašaje je na drugoj strani odmah kaznio Nemanja Dangubić za vođstvo od 76:73.

Delovalo je da će crveno-beli kontrolisati situaciju na terenu pred uglavnom gostujućim navijačima, ali Partizan je ipak uspeo da se vrati. Posle po jednog neiskorišćenog napada na obe strane, Džikić je pozvao tajm-aut, posle kog je odigrana akcija za Andrića koji je na 20 sekundi do kraja pogodio trojku za izjednačenje.

Tajm-aut je potom pozvao i Radonjić, ali Zvezda nije uspela da organizuje napad, pošto je na početku akcije napravljen faul nad Markom Gudurićem. On je sa linije penala samo jednom bio precizan, što je omogućilo crno-belima da idu na pobedu.

Zvezda je u poslednjoj akciji pokušala da se odbrani, ali je Veličković ipak poentirao i naneo crveno-belima prvi poraz.

U drugoj utakmici Super lige Srbije igranoj Dinamik je u Subotici pobedio Spartak sa 83:73.

Ekipu Miroslava Nikolića do pobede predvodio Kimani Frend sa 20 poena, dok se u ekipi Spartaka istakao Ivan Jelenić sa 15.

Dinamik je četvrti na tabeli Super lige a četiri trijumfa i pet poraza, dok je Spartak na deobi poslednjeg, osmog mesta sa samo jednom pobedom iz devet utakmica.

 

Tok meča:

21.00 - Kraj meča, poenima Novice Veličkovića, Partizan je savladao Zvezdu sa 78:77.

20.24 - Završena je treća deonica. Zvezda vodi sa 62:56.

20.04 - Počelo je drugo poluvreme.

19.48 - Završeno je prvo poluvreme. Crvena zvezda vodi sa 41:38.  Crveno-beli su mnogo bolje otvorili meč i od samog starta pa do kraja prvog poluvremena bili u prednosti. Ta prednost je u jednom trenutku iznosila i 13 poena i činilo se da će Zvezda imati meč pod kontrolom. Ipak, Partizan se vratio serijom 10-0 i uspeo da znatno smanji deficit na tri poena, koliko je i nakon prvih 20 minuta utakmice.

18.23 - Počela je druga četvrtina.

18.22 - Na kraju prve deonice, Zvezda vodi sa 21:16.

18.00 - Počeo je meč, prvi posed na meču ima ekipa Partizana.

Startna petorka Partizana : Ratkovica, Marinković, Vrabac, Birčević, Luković

Startna petorka Zvezde: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić

18.50 - Igrači obe ekipe su izašli na teren na zagrevanje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво