Trifunović: Na pobedu protiv Partizana

Trener atinskog Panioniosa i nekadašnji prvi stručnjak Crvene zvezde Aleksandar Trifunović istakao je da će njegovi košarkaši u meču sa Partizanom u 4. kolu D grupe Evrolige ići na pobedu, jer u svakoj utakmici u kojoj su domaćini moraju da pruže maksimum ne bi li se plasirali u drugu fazu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Trifunović, koji je kao igrač i trener najvećeg rivala "crno-belih" mnogo puta igrao protiv sutrašnjeg rivala, ocenio je da je Partizanova ekipa "jako iskusna".

"Reprezentativci Milenko Tepić, Uroš Tripković i Novica Veličković imaju više iskustva nego većina mojih izabranika, što je velika prednost Partizana u predstojećem meču", napomenuo je Trifunović.

Prema njegovim rečima, igru Partizana kreiraju "mladi i talentovani košarkaši koji na svakom meču pokazuju veliku snagu i ulažu mnogo energije da bi stigli do pobede".

"Partizan je već zabeležio dve izuzetno važne pobede u Evroligi što pokazuje koliko je to opasan protivnik. Ipak, mi ćemo uciniti sve da ih dobijemo i tako nastavimo borbu za plasman među 16 najboljih evropskih ekipa", zaključio je Trifunović.

Reprezentativac Srbije Branko Cvetković, koji se vratio u tim Panioniosa posle povrede, izjavio je da Partizan do dobrih rezultata stiže "kolektivnom igrom i velikom borbenošću svih igrača".

"Njihovi rezultati na početku sezone u Evroligi i regionalnoj NLB ligi su odlični. Ako želimo da dobijemo Beograđane, moraćemo da igramo slično kao i oni - agresivno i pametno", poručio je Cvetković.

On je podsetio da Partizan ima ubedljivo najmlađi tim u Evroligi i dodao da će za pobedu biti potrebno iskontrolisati skok i kontranapade "crno-belih".

Utakmica između Panioniosa i Partizana igra se u Atini 13. novembra u 19.45 časova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво