Читај ми!

Hjuston u četvrtfinalu, Juta iznenadila Kliperse

Ni sjajna igra Rasela Vestbruka nije spasla Oklahomu novog poraza od Hjustona (105:99), pa su se Harden i ekipa ukupnim rezultatom 4:1 plasirali u novu rundu plej-ofa. Juta je kao gost iznenadila LA kliperse (96:92) i došla do prednosti od 3:2, a San Antonio je iskoristio domaći teren i takođe poveo (116:103).

Oklahoma je na gostovanju, zahvaljujući sjajnom Vestbruku, dobro ušla u peti meč i posle vođstva u prvoj četvrtini učinilo se da će možda smanjiti prednost Hjustona u pobedama.

Ali onda su na scenu stupili Harden i ekipa, koji su u nekoliko navrata uspevali da preokrenu rezultat i da sredinom četvrtog dela definitivno prelome utakmicu u svoju korist za plasman u četvrtfinale plej-ofa.

Čak četiri igrača Hjustona imala su dvocifren šuterski učinak, a predvodio ih je Džejms Harden sa 34 poena, osam skokova i četiri asistencije. Sledili su ga Vilijams sa 22, Beverli 15 i Ilario sa 14 poena.

Rasel Vestbruk je meč završio sa 47 poena, ali ga tim nije pratio u efikasnosti jer su Grant i Abrines meć završili sa po 11, a Gibson i Oladipo sa po 10 poena.

Hjuston u nastavku očekuje duel sa boljim timom iz mečeva San Antonija i Memfisa, u kome trenutno, posle sinoćne pobede od 116:103, vodi San Antonio sa 3:2.

Memfis je na samom startu meča samo nakratko poveo, a onda su domaćini krenuli u silovite napade i samo uvećavali prednost do samog kraja meča.

Sparse je do pobede predvodio Kavai Leonard sa 28 poena, a pratio ga je Mils sa 20, dok je timu Memfisa najefikasniji bio Konli sa 26 poena.

Najveće iznenađenje večeri priredili su košarkaši Jute savladavši LA kliperse na gostovanju sa 96:92, čime su načinili preokret za vođstvo u seriji od 3:2 i na korak su od plasmana u četvrtfinale.

Do pobede ih je predvodio Gordon Hauard sa 26 poena, ali nije bio najefikasniji igrač utakmice jer je tu titulu, sa 28 postignutih poena, odneo Kris Pol iz poraženih Klipersa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи