"Ratnici" u polufinalu Zapada, pobede Toronta i Atlante

Golden Stejt je na gostovanju deklasirao Portland sa 128:103 i sa 4:0 se plasirao u polufinale Zapadne konferencije NBA lige. U preostalim utakmicama domaćini su iskoristili prednost domaćeg terena i ubedljivo savladali rivale. Atlanta je nadigrala Vašington sa 111:101 za izjednačenje u seriji na 2:2, a Toronto je bio bolji od Milvokija sa 118:93 za vođstvo od 3:2.

"Ratnici " su nemilosrdno ušli u drugo gostovanje u Oregonu i već na startu poveli sa čak 45:22. Potom su prednost održavali do kraja utakmice i bilo je samo pitanje sa kojom razlikom će dobiti četvrti meč koji ih vodi u naredni krug plej-ofa.

Tim je opet predvodio Stef Kari, koji je meč završio sa 37 poena, 8 asistencija i 7 skokova, a pratio ga je Drejmond Grin sa 21 poenom, šest uhvaćenih lopti, četiri dodavanja i tri blokade, dok su se istakli još i Klej Tompson sa 18, odnosno rezervista Dejvid Vest sa 12 poena.

U timu Portlanda, Demijan Lilard sa 34 poena i šest asistencija nije mogao da zaustavi nalet gostiju jer je imao dobru podršku samo od Al Faruk Amina, sa 25 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok su ostali znatno podbacili, a Si-Džej Makalum je imao samo šest poena i pet skokova.

Ekipa Stiva Kera će u borbi za finale igrati sa pobednikom okršaja između Los Anđeles klipersa i Jute, gde je trenutno 2-2 u pobedama.

Toronto je ubedljivo savladao Milvoki sa 118:93 i poveo sa 3:2, načinivši preokret posle lošijeg starta u plej-ofu.

Po efikasnosti, predvodio ih je Norman Pauel sa 25 poena i po četiri skoka i asistencije, a najbolje ga je pratio Serž Ibaka sa 19 poena i šest skokova.

Odlično ih je pratio i ostatak tima, Demar Derozan je imao 18 poena i šest asistencija, Kajl Lauri je pored 16 poena dodao deset porigravanja i po tri ukradene i skoka, dok je Demar Kerol imao 12 poena i šest uhvaćenih lopti.

Kod gostiju su se istakli samo Janis Adetokumbo sa 30 poena, 9 skokova, i po tri asistencije, ukradene i blokade i Ruki Malkom Brogdon sa 19 poena. Dvocifren je bio samo još Greg Monro sa 11 poena.

Najzanimljiviji susret odigran je u Džordžiji između Atlante i Vašingtona, uz nekoliko rezultatskih preokreta.

Gosti su bolje krenuli i poveli, domaći su preokrenuli rezultat, onda je usledilo izjednačenje, da bi Atlanta na kraju koncentrisanijom timskom igrom uspela da dobije meč sa 111:101 i stigne do izjednačenja u pobedama.

U timu Atlante je čak sedam igrača imalo dvocifren učinak. Najbolji je bio Dvajt Hauard sa 16 poena (6/14 za dva) i 15 uhvaćenih lopti, dok je Pol Milsep bio blizu tripl-dabla sa 19 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Denis Šreder ubacio 18, Kent Bejzmor 16, Tim Hardavej Džunior 15, Teuran Princ 11, a Hose Kalderon 10 poena.

U timu iz prestonice SAD prednjačio je Bredli Bil sa 32 poena i pet skokova, odličan je bio i Džon Vol sa 22 poena, deset asistencija i pet skokova, Oto Porter Džunior zabeležio je 13 poena, dok je Marćin Gortat imao čak 18 uhvaćenih lopti, pored svega dva poena, ali sve to nije bilo dovoljno da se zadrži prednost u pobedama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво