Brejk Efesa i Darušafake

Košarkaši Efesa izjednačili su na 1:1 protiv Olimpijakosa u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, pošto su u Pireju u drugoj utakmici trijumfovali sa 73:71. Darušafaka je u Španiji trijumfovala protiv Reala sa 84:80.

Efes je do trijumfa predvodio Brajant Danston sa 16 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je Tajler Hanikat dodao 15.

U ekipi Olimpijakosa istakli su se Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis sa po 20 poena, dok je Erik Grin ubacio 10.

Efes je u večerašnjem meču pružio znatno veći otpor nego pre dva dana takođe u Pierju, kada je Olimpijakos ubedljivo trijumfovao sa 87:72.

Turski tim je u drugom poluvremenu konstantno bio u zaostatku, a na četiri minuta do kraja gubili su sa 58:65, ali su serijom 8:0 preokrenuli i meč uveli u neizvesnu završnicu.

Odlučujuće poene za trijumf postigao je Aleks Kirk 48 sekundi pre kraja. 

Olimpijakos je imao dva napada da dođe do izjednačenja ili preokreta, ali prvo Kostas Papanikolau nije bio precizan za tri, a potom i Grin u poslednjim sekundama meča.

Treći meč igraće se za pet dana u Istanbulu.

Darušafaka je pobedila Real u Španiji i došla do brejka na gostujućem terenu.

Turski tim je do pobede predvodio Bredli Vonamejker sa 21 poenom i četiri asistencije, a Ante Žižić dodao je 17, uz osam skokova.

U ekipi Real Madrida najefikasniji bio je Serhio Ljulj sa 22 poena, dok je Gustavo Ajon postigao 15, uz osam skokova i pet asistencija.

Naredni meč igraće se za pet dana u Istanbulu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи