Vođstvo Milvokija i pobeda Memfisa

Memfis iskoristio prednost domaćeg terena i pobedom nad San Antoniom 105:94 smanjio na 2:1 u trećoj utakmici prve runde plej-ofa. Milvoki je na svom terenu ubedljivo deklasirao Toronto sa 104:77 i poveo sa 2:1, a Klivlend je na gostovanju, posle dramatičnog preokreta rezultata, odneo i treću pobedu nad Indijanom sa 119:114.

Memfis je na svom terenu pobedio San Antonio sa 105:94, predvođen Majkom Konlijem, koji je meč završio sa 24 poena i osam asistencija.

Grizliji su tako smanjili na 2:1 u seriji prvog kola Zapada, a trener ekipe Dejvid Fizdejl, kome je ovo prva sezona, došao je do svoje prve plej-of pobede.

Mark Gasol i Zek Rendolf postigli su po 21 poen za Memfis, koji je u jednom trenutku drugog poluvremena vodio i sa 22 poena.

Najefikasniji u San Antoniju bio je Kavaj Lenard sa 18 poena. Lamarkus Oldridž dodao je 16, a Kajl Anderson 15 poena. Trener Greg Popović uglavnom je u četvrtoj četvrtini odmarao svoju prvu petorku.

Milvoki je kod kuće bio siguran protiv Toronta, pred prepunim i bučnim Bredli centrom, što je povelo Bakse da dominiraju od prvog minuta.

Kris Midlton predvodio je mladu ekipu sa 20 poena, dok je Janis Adetokunbo dodao 19 poena i osam skokova, a Greg Monro 16 poena i sedam skokova.

Milvoki je bio šesti na Istoku, a Toronto treći. Tim iz Viskonsina nije pobedio u plej-of seriji još od 2001. godine, kada je igrao u finalu konferencije.

"Bilo je odlično od prve akcije. Bilo je baš, baš zabavno da se igra pred tako sjajnim navijačima. Nadam se da će nam pokazati još ljubavi i biti glasni i u četvrtoj utakmici", rekao je Adetokunbo posle meča.

Toronto je delovao zbunjeno na terenu, a u prvoj četvrtini je pogodio samo četiri šuta iz 18 pokušaja.

Neobičan detalj je da je Demar Derozan ostao bez koša iz igre, a svih svojih osam poena pogodio je sa linije penala. Najefikasniji u Reptorsima bili su Kajl Lauri i Dilon Rajt sa po 13 poena.

"Pali smo u njihovu zamku. Nismo izvršili bukvalno nijedan deo naše igre", rekao je trener Tornota Dvejn Kejsi.

U prvoj utakmici večeri Klivlend je na gostovanju u Indijani priredio iznenađenje domaćinima, posle dramatičnog preokreta u kome je uspeo da anulira zaostatak od čak 26 poena, i odneo pobedu sa 119:114 za 3:0 u seriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво